İzto Başkanı Ekrem Demirtaş: 'En Yenilikçi Odayız'

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, 2013 yılında İzmir'in dış ticaret hacmini 15 milyar dolardan 100 milyar dolara çıkarmak istediklerini belirterek, en yenilikçi ticaret odası olduklarını söyledi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, 2013 yılında İzmir'in dış ticaret hacmini 15 milyar dolardan 100 milyar dolara çıkarmak istediklerini belirterek, en yenilikçi ticaret odası olduklarını söyledi.
İZTO meslek komiteleri müşterek toplantısına İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, İZTO Genel Sekreteri Adnan Yıldırım, komite başkanları ile komite ve meclis üyeleri katıldı. İZTO Başkanı Demirtaş, İstanbul'dan sonra ülkenin en eski ticaret odasına sahip İzmir Ticaret Odası'nın en yenilikçi oda olduğunu savunarak, "İzmir'e karşı sorumluluğumuz var. Hedefimiz 2013 yılında dış ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmak" dedi.
İzmir'in işsizlik sıralamasında ilk sıralarda olduğunu hatırlatan Demirtaş, 2010 yılında kriz kelimesini unutmak istediklerini belirterek, "Bundan sonra neler yapılması gerektiğini konuşacağız" diye konuştu.
Demirtaş'ın ardından söz alan İZTO Genel Sekreteri Yıldırım ise, odanın üyelerine sunduğu elektronik ortamdaki işlemleri anlattı.
Öte yandan İZTO'da 465 üyesi bulunan 87 meslek komitesinin bin 200 toplantının yaptığı ve 5 bin 410 konunun karara bağlandığı belirtildi.