Gürcistan Heyetinden Çorum Belediyesi'ne Ziyaret

Expo TR83 Fuar Merkezi'nde açılan Mobilya Ev Dekorasyon ve Dayanıklı Tüketim Malları ve Züccaciye Fuarına katılmak üzere Çorum'a gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Sanatçılarından oluşan heyet Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret ettiler

Expo TR83 Fuar Merkezi'nde açılan Mobilya Ev Dekorasyon ve Dayanıklı Tüketim Malları ve Züccaciye Fuarına katılmak üzere Çorum'a gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Sanatçılarından oluşan heyet Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret ettiler.
Expo TR83 Fuarcılık A.Ş. Genel Koordinatörü Nihat Alparslan ve Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti TSO Başkanı Arçil Mamulotze'den oluşan heyet ziyarette Başkan Külcü'ye ziyareti sırasında müzik çalmaları ilginç görüntüler oluşturdu. Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arçil Mamuladze, Çorum'dan bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Çorumlu işadamları ve belediye meclis üyelerini Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti'ne davet etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyetini görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Gürcistan'ı işadamları ve Belediye Meclis üyeleri ziyaret edeceklerini söyledi. Türkiye'nin komşuları ile iyi ilişkiler kurduğunu ifade eden Başkan Muzaffer Külcü, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan komşuları ile iyi ilişkiler kurması nedeniyle Türkiye bölgesinde her geçen gün güçlenmiştir. Komşularla iyi ilişkilerde Çorum'da nasibini alıyor. Çorumlu iş adamlarımız dünyanın birçok
ülkesine ihracat yapıyorlar ve anahtar teslimi fabrikalar kurmaktadırlar" diye konuştu.
Başkan Külcü, Çorum'un 7 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip uygarlıklar üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, "Çorum sanayisinin yanı sıra tarihi ile de Türkiye'nin güzel ve görülmesi gereken illeri arasındadır. Çorum'un tarihi değerlerini tüm dünya insanlarının görmesini istiyoruz" dedi.
Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti TSO Başkanı Arçil Mamulotze, ülkesine has hediyeleri takdim ederken, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise tarihi sat kulesi maketi, Çorum leblebisi ve Çorum'a ait kitaplar hediye etti.

ÇİFT ELLE RESİM YAPAN ROBAKİDZE'DEN BAŞKAN KÜLCÜYE SÜRPRİZ
Gürcistan heyetinde bulunan ve dünyada çift elle resim yapan iki kişiden birisi olan Christine Robakidze, ziyaret sırasında yaptığı resmi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye hediye etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün masasında çift elle resim yapan Christine Robakidze'yi dikkatle takip eden Başkan Külcü, kısa sürede resmi tamamlayan Robakidze'yi tebrik etti. Christine Robakidze ise yaptığı resmi imzalayarak Başkan Külcü'ye hediye etti.
Expo TR83 Fuarcılık A.Ş. Genel Koordinatörü Nihat Alparslan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye Expo TR83 Fuar Merkezi'nde açılan Mobilya Ev Dekorasyon ve Dayanıklı Tüketim Malları ve Züccaciye Fuarına katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Ekonomik anlamda Bölgesinin yıldızı durumunda olan Çorum'da fuarcılığın her geçen gün geliştiğini anlatan Expo TR83 Fuarcılık A.Ş. Genel Koordinatörü Nihat Alparslan, "Bu anlamda katkılarını esirgemeyen Başkan Muzaffer Külcü'ye teşekkür ediyorum" dedi.