Türk Eğitim-sen, Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü Nedeniyle Konferans Düzenledi

Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim dalı başkanı Yrd

Türk Eğitim-sen, Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü Nedeniyle Konferans Düzenledi
Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim dalı başkanı Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Çağın, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma, Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği programda konferans verdi.
Nazilli Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilciliğinin organize ettiği programa Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Celal Çelen, Nazilli Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Rafet Şentürk, Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, Daire ve Kurum müdürleri, Dernek Başkanları, Muhtarlar, Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu ve Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Konferans salonu girişinde Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif konulu resim ve şiirleri inceleyen davetliler salona geçerek önce 1 dakikalık saygı duruşu daha sonra da İstiklal Marşını okuyarak programa başladılar.
Nazilli Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Baki Çuval günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; "Çanakkale zaferi hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk ulusunun kaderinin değiştiren çok önemli bir başarıdır. Yüce Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan dönemin en güçlü devletlerine karşı büyük Türk Milletinin ve kahraman Türk silahlı kuvvetlerinin Çanakkale'de vermiş olduğu eşsiz mücadelenin ve kazandığımız zaferin 95. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale zaferi vatanını bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin nelere başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Tarihte eşine az rastlanır. Çok uluslu bir güce kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez" dedirten büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk silahlı kuvvetler dün Çanakkale'de olduğu gibi, bu günde aynı yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır" dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilimdalı başkanı Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Çağın, hazırladığı slayt eşliğinde '1913 Balkan Savaşlarında Osmanlı Devletinin Çatırdamaya Başladığı, Balkan Savaşlarının Siyasi Sonuçları, 1. Dünya Savaşı ve Osmanları Devleti, Çanakkale Savaşı, Çanakkale Savaşında yaşanan olayları şiirlerine ve yazılarına en iyi duyguyla anlatabilen tek yazar M.Akif Ersoy, İstiklal Marşı'na katılan 724 şiirin zayıflıkları ve imkansızlar arasında en iyi duyguyu vurgulayan M.Akif Ersoy, İstiklal Marşında hangi konular yer alıyor ve insanları niçin etkiliyor, M.Akif'in gözünden İstiklal Marşının açıklaması' konularında yaklaşık 1 saat süren konferansın ardından davetliler arasında soru cevap şeklinde değerlendirme ve bilgilendirme yapıldı.
Konferansın ardından Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Baki Çuval, Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim dalı başkanı Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Çağın'a katılımlarından ve verdiği konferanstan dolayı teşekkür ederek kendisine çiçek takdim etti.