Key ödemeleri sorgulama Key ödemeleri ve key ödeme listesi

Key ödemeleri sorgulama paneli.Key ödeme listesi,Key ödemeleri sorgulama ekranı ve Key ödemeleri sorgulama için gerekli bilgiler.22 Mart 2010 Key ödemeleri sorgulama paneli ve Key ödemeleri 2010. Key ödemeleri sorgulama ekranından T.C kimlik no ile öğrenebilir Key ödemeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

22 Mart 2010 Key ödemeleri sorgulama paneli ve Key ödemeleri 2010. Key ödemeleri sorgulama ekranından T.C kimlik no ile öğrenebilir Key ödemeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

22 Mart 2010 Güncel Key Ödemeleri Listesi belli oldu Key ödemeleri sorgulama paneli için doğru yerdesiniz.Key hak sahipleri listesi Resmi Gazete'de yayımlandı.Bugün ödemeler başlıyor. Key ödemeleri sorgulama ekranından T.C. kimlik numaranız ile öğrenebilirsiniz.

KEY ödemeleri 8 Aralık 2009 tarihli 5939 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik gereğince Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart - 2 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak.

Bu çerçevede Emlak Bankası A.Ş. tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere 21 Mart 2010 tarihinde Resmi Gazete'de ilan edilecek ve hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin internet sitesinde sorgulanabilecek.

KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. kimlik numarasıyla, yabancı uyruklu hak sahiplerine ise yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılacak.

Kurumlar tarafından T.C. kimlik no ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak.

T.C. kimlik no ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayan, kimlik no ve yabancı kimlik numarası ya da vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaat etmeleri gerekecek.

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, ödeme tarihleri tablosu doğrultusunda T.C. Ziraat Bankası şubelerinden T.C. kimlik no veya yabancı kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport (yabancı uyruklular için sadece pasaport) ibraz etmek suretiyle alacak.

KEY ÖDEMELERİ SORGULAMA ADRESİ

2010 Key ödemeleri KEY ödemeleri sorgulama : https://www.keyodemeleri.com  

Not: Aşırı yoğunluktan dolayı siteye bazen bağlanamayabilirsiniz.

T.C kimlik numaralarının son 2 rakamlarına göre KEY hak sahipleri ödeme tarihleri şöyle:

Son 2 rakam / Tarih
00–08 22.03.2010
10–18 23.03.2010
20–28 24.03.2010
30–38 25.03.2010
40-48 26.03.2010
50–58 29.03.2010
60-68 30.03.2010
70–78 31.03.2010
80–88 01.04.2010
90–98 02.04.2010

PARALAR ATM'DEN ALINABİLECEK

KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı ve bu hesabına ilişkin Bankkartı bulunanlar, ilk günden itibaren tabloda belirtilen günleri beklemeden Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabilecek.

KEY ödemeleri nakit olarak yapılabileceği gibi 9 Nisan 2010 tarihine kadar Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGYO) hisse senedi verilmek suretiyle de yapılabilecek. 9 Nisan 2010 tarihinden itibaren hisse senedi verilmek suretiyle ödeme yapılmayacak.

Hisse senedi talep edecek hak sahipleri Ziraat Bankası şubelerine bireysel olarak başvuracak. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri bankadan hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont alacak. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut Gayri Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından ilan edilecek.

Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümünün aslen ya da vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekecek. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne dair mahkeme kararının ibraz edilmesi halinde ise hisse oranında ödeme yapılacak.

İlan tarihinden itibaren 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazine'ye irad kaydedilecek.

AYHAN ÇİVİ : DAĞ FARE DOĞURDU


Bu arada HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, düzenlediği basın toplantısında, KEY ödemeleri için açıklanan ilk listede ismi çıkmayan ve itiraz eden hak sahiplerinin bu listede de isimlerini göremediğini öne sürdü.

İsmi açıklananlar için ise çok cüzi bir miktar ödeme görüldüğünü bildiren Çivi, " Benim aldığım bilgiye göre, 100 TL'ye kadar olan kişi sayısı 350 bin. Büyük umutlarla 1 milyon 600 bin kişi KEY ödemesi alacak diye açıklamalar yapılmıştı resmi makamlarca. 350 bin kişinin alacağı rakam 1 TL ile 100 TL arasındadır. KEY'i tam olarak alacakların oranı ise yüzde 10'dur" diye konuştu.

Yayımlanan listenin vatandaşı hayalkırıklığına uğrattığını savunan Çivi, "Bu listenin yayımlanması için 20 ay beklendi ama sonuç olarak dağ fare doğurdu diye düşünüyoruz. Aradan geçen sürede bir gecikme faizi uygulanması gerekiyordu. Devletin kamu alacaklarına uyguladığı faiz oranı, 2009 yılının Kasım ayına kadar yüzde 2.5'tur. Kasım'dan itibaren aylık 1.95'tir. Ancak bu 20 ayda yüzde 10 gecikme faizi uygulanmıştır. Bizim hesabımıza göre eğer biz devlete borçlu olsaydık, devlet bizden yüzde 56 gecikme zammı alacaktı. Oysa bize yüzde 10 gecikme zammı vermiştir. Hak sahipleri yüzde 46 civarında kayba uğramıştır. Yüzde 10'un biz neye dayanılarak verildiğini araştırdık, parlamentodaki tartışmalar sırasında bunun enflasyona endekslendiğini gördük. O zaman devletin de bütün alacaklarına enflasyon oranında gecikme zammı uygulaması gerekiyor" dedi.

KEY ÖDEME LİSTESİNDE İSİMLER ÇIKMADI

Öte yandan, Çivi AA muhabirinin "Kaç kişi daha KEY ödemesi alacak" sorusu üzerine, "Son listede 1 milyon 600 bin kişi açıklandı. 1 milyon 900 bin kişinin ismi listelerde hiç çıkmadı. Zaten onların da bunu ispat etmesi mümkün değil. İlginç bir durum var, kesintiyi yapan, ibraz eden, kaydı tutan, ödeyen devlet ama vatandaştan bunun ispatı isteniyor. Vatandaşın 20 yıl önceki kayıtları bulup bunu ispat etmesi mümkün değil. Bu sistem ödememek üzerine kurulu bir sistemdir" iddiasında bulundu.

"Açıklanan listeye itiraz hakkı olup olmadığı" sorusuna ise Çivi, "İtiraz süresi 2008 yılının Ekim ayında bitti. Bu liste için herhangi bir itiraz imkanı yok. Listeler 3 ayda bir tekrar yayımlanacak. Bu listede adı olmayan ikinci listeyi bekleyecek ya da mahkemenin yolunu tutacak. Vatandaşı daha fazla üzmeye ve rencide etmeye bence gerek yok. Devletin bir an önce hak sahiplerinin çalıştığı kurumları tespit edip, onların adına hak ettikleri miktarları Ziraat Bankası hesaplarına yatırması gerekiyor. Bu listeler açıklandıktan sonra milyonlarca vatandaşımıza da yargıya başvuru hakkı doğacak. Biz de HAKSEN olarak üyelerimizin adına bu çalışmayı yapıyoruz" yanıtını verdi.

AYDIN'DA ZİRAAT BANKASI'NDA KEY KUYRUĞU

KEY ödemelerine bugün başlandı. Ödemelerin başlamasıyla birlikte Aydın Ziraat Bankası’nda uzun kuyruklar oluştu.

Hem haftanın ilk mesai günü olması, hem mazot desteklerinin ödenmesi hem de KEY ödemeleri için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Ziraat bankası’na akın etti. Yaşanan bu yoğunluk üzerine Ziraat Bankası Aydın Merkez Şubesinde işlemleri kolaylaştıran sıramatiğin de devre dışı bırakılması herkesi çileden çıkardı. Sırasını alıp, bekleme süresine göre, çarşıdaki diğer işlerini görmek isteyen vatandaşlar, yıllar öncesinde olduğu gibi ayakta ve kuyrukta bekletildi. Bankadaki bu uygulamayı eziyet olarak yorumlayan bazı vatandaşlar ise, işlemlerini yaptırmadan geri döndüler.

KEY LİSTESİ DÜŞÜK ÇIKTI

İkinci KEY ödemelerine ilişkin listenin yayınlanması ile birlikte, ödemelerden kaç kişinin yararlanacağı da netleşti. Buna göre, ikinci KEY ödemelerinden toplam 1 milyon 707 bin 869 kişi yararlanacak. Bu kişilere toplam 566 milyon liralık ödeme yapılacak. KEY listelerinin yayınlanması ile birlikte, binlerce kişi dün alacağı tutarı öğrenmek için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın internet sitesine akın etti. Ancak birçok kişi ismini listede göremedi. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, ikinci KEY ödeme listesinin niye beklen sayının altında kaldığını Star’a anlattı.

1 MİLYON KİŞİNİN BİLGİSİ HATALI ÇIKTI

Sayın, kamu kurumlarından gelen KEY hak sahiplerine ilişkin bilgilerin büyük kısmının hatalı çıktığını belirterek, bu kapsamda yaklaşık 1 milyon hak sahibinin bilgilerinin düzeltilmesi için kamu kurumlarına geri gönderildiğini bildirdi. Sayın “Bu nedenle, birçok kişinin ismi listede yer almadı” dedi. Sayın, ikinci KEY ödemesine ilişkin listede ismi yer almayan vatandaşlara önümüzdeki günlerde yeniden ödeme yapılacağını ifade ederek, diğer KEY ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde 2011 yılının Mart ayına kadar devam edeceğini vurguladı.