Yetişkinler Nevruz'da Halay Çekti, Minikler Polislerle Maç Yaptı

Adıyaman'da yapılan Nevruz kutlamalarında ortaya renkli görüntüler çıktı.

Yetişkinler Nevruz'da Halay Çekti, Minikler Polislerle Maç Yaptı
  Adıyaman ' da yapılan Nevruz kutlamalarında ortaya renkli gö ; rü ; ntü ; ler ç ; ıktı . Şenlik havasında geç ; en kutlamalarda yetişkinler seslendirilen mü ; zikler eşliğinde halaylar ç ; ekerken minik ç ; ocuklar , halay ç ; ekmek yerine polis amcalarıyla maç ; yapmayı tercih etti .

Her yıl bahar ayının gelmesiyle birlikte kutlanmaya başlanan Nevruz etkinlikleri bu yıl renkli gö ; rü ; ntü ; lere sahne oldu . Kutlamalar , ç ; evre yolu ü ; zerinde belirlenen alanda yapılırken emniyet gü ; ç ; leri alanda , olası olumsuzluklara karşı geniş gü ; venlik ö ; nlemleri aldı . Sabahın erken saatlerinde kutlamalara katılmak ü ; zere alana gelen Adıyamanlılar , seslendirilen tü ; rkü ; lerle kol kola halay ç ; ekmeye başladı . Nevruz ateşinin yakılmasıyla birlikte coşan vatandaşlar zaman zaman tü ; rkü ; lere de eşlik etti . Mü ; ziklerle hareketlenen genç ; ler bir yandan kuleler kurdu diğer yandan ise arkadaşlarını havaya fırlattı . Arkadaşları tarafından havaya atılan bir genç ; kafa ü ; stü ; yere ç ; akıldı .

Ö ; te yandan Nevruz alanında sıkılan ve alana gitmek istemeyen ç ; ocuklar polis amcalarına maç ; teklifinde bulundu . Polisler , kendilerine meydana okuyan ç ; ocuklarla ç ; im sahada resmi ü ; niformalarıyla karşı karşıya geldi . Maç ; ın başlamasına az bir zaman kala kadrolarını tamamlayan ç ; ocuklar , kendilerine ve arkadaşlarına galibiyet sö ; zü ; verdi . Oldukç ; a keyifli ve ç ; ekişmeli geç ; en maç ; ta iki taraf da gol bulamayınca karşılaşma 0-0 berabere tamamladı . Maç ; ın sona ermesiyle birlikte polisler , minikleri tebrik ederken ö ; dü ; l olarak futbol topu ve ç ; ikolata dağıttı . Hediyelerle yü ; zleri gü ; len minik ç ; ocuklar daha sonra polis amcalarıyla birlikte hatıra fotoğrafı ç ; ektirdi .