Siirt'te Nevruz Coşku İle Kutlandı

Baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz, Siirt'te Valilik önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenlerde Vali Necati Şentürk çekiç ile demir dövdü ve ateşin üstünden atladı.

Siirt'te Nevruz Coşku İle Kutlandı
  İl Kü ; ltü ; r ve Turizm Mü ; dü ; rlü ; ğü ; tarafından Nevruz etkinliği ç ; erç ; evesinde Siirt Valiliği ö ; nü ; nde dü ; zenlenen programa Vali Necati Şentü ; rk , 3 . Komando Tugay Komutanı Ali Şahin İşleyen , Belediye Başkan yardımcısı Seyfettin Aydın , Emniyet Mü ; dü ; rü ; Celali Topuz , vali yardımcıları ve kamu kurum mü ; dü ; r ve amirleri katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan Nevruz kutlamalarında Ticaret Meslek Lisesi edebiyat ö ; ğretmeni Mediha Sinop , Tü ; rk tarihindeki Nevruz ' un ö ; nemini anlatan bir konuşma yaptı . Ö ; ğrenciler tarafından Nevruz konulu şiirler okundu . Vali Necati Şentü ; rk ve 3 . Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen tarafından ' Nevruz ' konulu şiir , resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ö ; ğrencilere ö ; dü ; lleri verildi .

Daha sonra Vali Şentü ; rk , beraberindeki protokol ile ö ; rs ve ç ; ekiç ; ile demir dö ; vü ; p Nevruz ateşinin ü ; zerinden atladı . Vali Şentü ; rk , Tugay Komutanı İşleyen ve Başkan yardımcısı Aydın folklor ekibiyle halay ç ; ekti . Ardından Kü ; ltü ; r ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Tü ; rk Halk Mü ; ziği Topluluğu ' nun mü ; zik dinletisi ve ses sanatç ; ısı Mehriban ' ın coşkulu parç ; aları ile katılımcılar uzun bir halay halkası oluşturarak halay ç ; ekti . Nevruz kutlamaları mü ; zik dinletisinin ardından sona erdi .