Başkentte Nevruz Kutlaması Bölücü Örgüt Gösterisine Dönüştü

Başkentte Nevruz kutlaması bölücü örgüt gösterisine dönüştü. Kutlamalar sırasında küçük yaştaki çocuklar, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

Başkentte Nevruz Kutlaması Bölücü Örgüt Gösterisine Dönüştü
  Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) başta olmak üzere çeşitli parti ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği Nevruz kutlamaları , Sıhhiye Toros Sokak ' ta oluşturulan kortejin kutlamaların yapılacağı Kolej Kavşağı ' na hareketi ile başladı . Kortejin en önünde bulunan küçük yaştaki çocuklar bölücü örgüt elebaşı lehine slogan atarken , kutlamalara katılanlar Kolej Kavşağı ' na polisin oluşturduğu arama noktalarında yapılan aramaların ardından alan alındı . Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı kutlamalar , uzun uğraşlar
sonucu Nevruz ateşinin yakılması ile başladı . Söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde ateşin üzerinden atlanarak , halaylar çekildi .
Mitingde Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yapan BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman , uzun süre Kürt kimliğinin , dilinin , kültürünün yok sayıldığını belirterek , şimdi Ankara ' nın göbeğinde halkı selamlamanın mutluğunu yaşadığını söyledi . 2010 yılının barışın , özgürlüğün ve demokratik çözüm yılı olmasını istediğini belirten Yaman , onurlu bir barış ile Anayasal vatandaşlık kapsamında bir düzenleme olmasını dilediğini kaydetti . Yeni bir vatandaşlık anlayışının hayata geçirilmesi gerektiğini savunan Yaman , demokratik
açılım konusunda BDP ' nin her türlü katkıya hazır olduğunu ifade etti . Yaman , Başbakan ' ın halkın umutlarını boşa çıkarmamasını isteyerek , halkın iradesine kulak vermesini istedi .
Miting , söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti .