Erdemli'de Bazı İşyerlerinin Mühürlenmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve partili 3 milletvekili, Mersin'in Erdemli ilçesinde Erdemli belediyesinde incelemelerde bulunan Başbakanlık Müfettişleri'nin raporu doğrultusunda belediye ekipleri tarafından mühürlenen iş yeri sahiplerini ziyaret etti

Erdemli'de Bazı İşyerlerinin Mühürlenmesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve partili 3 milletvekili, Mersin'in Erdemli ilçesinde Erdemli belediyesinde incelemelerde bulunan Başbakanlık Müfettişleri'nin raporu doğrultusunda belediye ekipleri tarafından mühürlenen iş yeri sahiplerini ziyaret etti.
MHP Grup Başkan Vekili Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Kadir Ural, Behiç Çelik ve Akif Akkuş esnaf gezisinde bulunarak, esnafı yerinde diledi.
Esnaf gezileri sırasında bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır Ak Parti iktidarının Ak Partili olmayan belediyelere özellikle de MHP'li belediyeleri çalışamaz duruma getirmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini iddia etti.
Şandır, "Müfettişler elbette görevlerini yapacaklar. Kanun ve nizam çerçevesinde davranmak zorundayız. Bakın Erdemli'nin iki belediye başkanı cezaevinde. Belediye başkanınız görevini yapmaz ise bir üçüncüsü de kendini kurtaramaz. Başkanımız görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Aldığım bilgilere göre müfettişlerin ruhsatlarının olup olmadığı yönünde belediyeden bir gün içinde cevaplanmasını istediği yerlerin çoğunluğu 2004 yılından öncede faaliyetine devam ediyormuş. Hazine arazisi olan yerlerdeki çoğu esnafımız 15 â€" 20 yıldır orada faaliyetini sürdürüyor. Geçtiğimiz dönem Ak Partili belediye döneminde niçin bu sorular ve araştırmalar yapılmadı da şimdi yapılıyor biliyor musunuz? Amaç Belediye ile esnafımızı, vatandaşımızı karşı karşıya getirmektir" dedi.
Mühürlenen işlerlerini de yerinde inceleyen Şandır, esnaf ve çalışanlarına nasihatte bulunarak "Haklarınızı meşru ortamlarda arayın, kesinlikle taşkınlığa mahal vermeyiniz. Sizlerin haklarını elbette biz de arayacağız. Ancak Esnaflar Odası, Ticaret Odası ve diğer sivil toplum kuruluşları ile de görüşerek ve birlikte hareket ederek sorununuzu ilgili yerlere taşıyın. Burada sorun sadece ruhsatsız işyeri değil aynı zamanda sizin ekmeğinizdir" diye konuştu.
Erdemli Belediye Başkanı Tollu, müfettişlerin adı geçen hazine arazisi üzerinde bulunan işyerlerinin ruhsatlarının olup olmadığının 1 gün içinde cevaplanması için kendilerine bildirimde bulunulduğunu, oysa bu işyerlerinin çoğunun 2004 yılından bu yana faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti.
Tollu, hiçbir esnafı mağdur etmeye çalışmadıklarını aksine bu kriz ortamında esnafa yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.
Şandır ve yanındaki milletvekilleri ziyaretlerini diğer esnaflara bol kazanç dileğinde bulunarak sürdürdüler.

YAŞANAN GERGİNLİK NEYDİ ?
Şikayetler üzerine Erdemli Belediyesinde incelemeler yapan Başbakanlık Müfettişleri bir kısmı hazine, bir kısmı da orman arazisi konumunda görünen bazı işyerlerinin ruhsatları olmadan işletildiği ve belediyenin bu işyerlerine işlem yapmadığı yönünde rapor tuttu ve belediye ekiplerinin ise bu rapor doğrultusunda bazı işyerleri mühürlemişti.
İşyerlerin mühürlenmesine sinirlenen ve tepki gösteren bir grup esnaf Erdemli Belediyesi'ne gelerek müfettişle görüşmek istemiş, istenmeyen olayların yaşanmaması için Esnaflar Odası Başkanı Halil Metik, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı ve Erdemli Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aksay'ın devreye girmesi sonucu tepkili esnaf grubu dağılmıştı.