20.03.2010 Sayısal Loto çekiliş sonuçları

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen Sayısal Loto'nun 20.03.2010 tarihli çekiliş sonuçları açıklandı. Sayısal Loto'nun 20 Mart 2010 tarihli çekilişinde kazanan numaralar şöyle;

20.03.2010 Sayısal Loto çekiliş sonuçları
 




İşte kazanan numaralar ; 7 , 10 , 11 , 19 , 38 , 41

Sayısal Loto Milli Piyango İdaresi tarafından dü ; zenlenen , katılımcıların 1-49 sayı kü ; mesi iç ; inden ç ; ekilişle belirlenecek olan 6 , 5 , 4 , ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca ' oyun ' olarak da ifade edilen şans oyunu olarak tanımlanmaktadır .

Ç ; ekiliş ö ; zel ç ; ekiliş kü ; resi kullanılarak oyun planına gö ; re dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesi esasına dayanmaktadır . Ç ; ekilişler İdarece belirlen gü ; n ve saatte gerç ; ekleştirmektedir .

İkramiyelerin ö ; denmesinde yetkileri dâ ; hilinde olması koşuluyla bayiler ve İdarece belirlenen Şubeler yü ; kü ; mlü ; kılınmıştır .
İkramiyelerin , bayiler ve Şubelerce ö ; denme sü ; releri idarece belirleniyor . İkramiyeler , ç ; ekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geç ; tikten sonra zaman aşımına uğruyor .
Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte , tahrif edilmiş , yırtılmış , zaman aşımına uğramış , iptal edilmiş biletlere ikramiye ö ; denmiyor . Bir bilete ikramiye ö ; denebilmesi iç ; in en az ç ; ekilen sayılar , barkot , bilet gü ; venlik numarası ve arka yü ; zü ; ndeki bilet seri numarasının aç ; ık şekilde okunması gerekiyor .
Sayısal loto oyununda bir kaç ; hafta ü ; st ü ; ste altı numarayı doğru tahmin eden ç ; ıkmaması ü ; zerine ertesi haftalara devir sayısının artması , hâ ; sılatın ç ; ok yü ; ksek olması ü ; zerine sayısal loto oyun planında yapılan değişiklikle , ' Bir haftaya ait oyunda altı bilen ç ; ıkmaması halinde bu gruba ayrılan ikramiye , ertesi hafta altı numarayı doğru tahmin edenlere dağıtılmak ü ; zere devrediliyor .

Bu şekilde yapılacak devir ü ; ç ; haftadan fazla olamıyor . Dö ; rdü ; ncü ; haftada altı numarayı doğru tahmin eden ç ; ıkmazsa , bu gruba ayrılan tutar , ö ; nceki haftalardan devredilmiş tutarlar ile birlikte beş numarayı ( olmaması halinde dö ; rt numarayı ) bilenler arasında dağıtılır . ' olarak belirlenmiş durumudur .
Cumartesi akşamları TRT 1 ekranlarında ç ; ekiliş heyeti ve noter huzurunda gerç ; ekleştirilen sayısal loto oyunu 1 Kasım 1997 tarihinden itibaren , halkın huzurunda eğlence programı eşliğinde saat 21 . 00 - 22 . 30 arasında gerç ; ekleştirilmeye başlandı .
( 3 ) ve ( 4 ) bilenlere , ikramiyeleri Loto bayilerinden ,
( 5 ) bilenlere , ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden ,
( 6 ) bilenlere ise , ikramiyeleri MPİ Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; mü ; z tarafından ö ; denecektir .