Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir dizi program ve etkinlik gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü Kutlandı
Bu yıl 95. yıldönümü kutlanan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, ilk olarak Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Şehitler Anıtı'na çelenk sunma programı ile başladı. Programa, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Bayram, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, daire müdürleri, üst düzey komutanlar ve askerler, çok sayıda şehit yakını ile öğrenci katıldı.
Burada yapılan törenin ardından protokol şehit mezarlarını gezerek mezarlara karanfil bıraktı.
Çelenk sunma programının sona ermesinin ardından, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'ne geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda bir açılış konuşması yapan Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerin, şehitler gününü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadığını söyledi.
Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Hızal, "Güç dengelerinin değiştiği olayların akışı üzerinde Türk Ulusu belirleyici bir rol oynamıştır. Kurtuluş Savaşı'nın bağımsızlık meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milleti'nin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ile azmin mücadelesi olmuştur" dedi.
Açılış konuşmasının ardından, Piyade Yüzbaşı Volkan Zan tarafından slayt gösterimi ile birlikte Çanakkale Zaferi'nin askeri yönünü anlatan bir sunum yapıldı. Daha sonra Selçuk Anadolu Lisesi öğrencileri, Çanakkale Zaferi'ni konu alan bir oratoryo gösterisi gerçekleştirdi. Oratoryo gösterisi gerçekleştirilirken bazı şehit yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü.
Programın sonunda ise, Sivas Valisi Ali Kolat ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Bayram tarafından Şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Müslüm Fırat ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı'nın ailesine devlet övünç madalyası takdim edildi.
Törenden sonra protokol şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti. Ziyarete basın mensupları alınmadı.