Belediye Başkanı Evcilmen'den Ceza Açıklaması

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle 20 ay hapis cezası verilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, yaptığı yazılı açıklamada, "şahsım ve belediye görevlileri hakkında görülen dava dün itibariyle, itiraz yolu açık olmak üzere karara bağlanmıştır. Söz konusu olay, 1999 yılı Mayıs ayına ait olup dava, orman alanı olduğu mahkeme kararı ile kesinleşen alanda yapılan bir yapının yıkımı ile yine Büyükşehir Belediyesi yetkisine geçen ve yaklaşık 5 yıldır Büyükşehir Belediyesi tasarrufunda bulunan bir restaurantın yıkımı ile ilgilidir" dedi.
Evcilmen, açıklamasında şunları söyledi: "Dava sonunda, benzer bir olayın yenilenmeyeceği kanaatine varılarak bu olaya dönük somut bir zararın oluşmaması nedeniyle "Tüm Hükümlerin Açıklamasının Geri Bırakılmasına" karar verilmiştir. 5 yıllık süre içinde kasten benzer bir olay gündeme gelmediği takdirde, bu karar kaldırılarak dava düşürülecektir. Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz yolu açık. Bu tür davalara ilişkin kararlar kesinleşmeden hüküm doğurmayacağından, ortada kesinleşmiş bir suç da
bulunmamaktadır."
Dava sonucu verilen hükümler kesinleşmiş gibi başlatılan iftira ve karalama kampanyasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Evcilmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Hukuk bilgisinden yoksun kişilerce yapılan açıklamalar ne yazık ki, kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olmuştur. Mahkeme, belirttiğim şekilde hüküm vermiştir. Ancak, hukuki süreç devam etmektedir."