Başkan Demirtaş Yaşlıları Ağırladı

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım ilçesinde bulunan yaşlılara unutamayacakları bir gün yaşattı.

Başkan Demirtaş Yaşlıları Ağırladı
Başkan Demirtaş, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Huvurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti. Huzurevinde karanfil ve çikolata dağıtarak yaşlıların gönlünü alan Başkan Demirtaş, huzurevlerinin terk edilmişliğin ve yalnızlığın bir göstergesi değil, dingin bir yaşamı seçenlerin bir araya geldiği merkezler olduğunu söyledi.
Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası'nda yaklaşık 60 yaşlı unutamayacakları bir gün geçirdi. İlkadım Belediyesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü'nün ilçe genelinde tespit ettiği yaşlılar evlerinden alınarak şehir gezisine çıkarıldı. Otobüsle Sahil Yolu, Bandırma Vapuru ve Amisos Tepesi'ni gezerek şehir turu atan yaşlılar, Acem Tekkesine gelerek hoşça vakit geçirdi. İkramlarla karşılanarak misafir edilen yaşlılara Demirtaş karanfil dağıtarak, bir takım sürpriz hediyeler sundu. Programa özel misafir olarak davet edilen babası Hurşit Demirtaş'ın ellerinden öpen Başkan Demirtaş, duasını alarak karanfil verdi.
Yaşlısına değer vermeyen ve sahip çıkmayan toplumların geleceğinin karanlık olduğunu söyleyen Başkan Demirtaş, "Yaşlılarımızın sorunlarının çözümüne toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Herkes bir gün kendisinin yaşlanacağını unutmaması ve her zaman hatırında tutması gerekir. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir" dedi.
Konuşmanın ardından yaşlılar çalınan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.