18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Kutlamaları

Afyonkarahisar Atatürk Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda bir anma programı düzenlendi.

Afyon Lisesindeki törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Çanakkale Zaferi'nin ulusumuz için bu vatanın nasıl korunduğunun, Cumhuriyet'e giden yolun nasıl kat edildiğinin çok güzel bir örneğini oluşturduğunu ifade etti.
Çanakkale Zaferi'nin şanlı bir destan olduğunu anlatan Vali İmga, şanlı destanlara milletimizin tarihinde sıkça rastlandığını söyledi.
İçinde yaşadığımız toprakların Kurtuluş Savaşı'nın vücut bulduğu ve Cumhuriyetin kazanıldığı toprak olduğunu söyleyen Vali İmga, şöyle konuştu: "Ben bu ilin valisi olarak görev yapmaktan çok büyük onur duyuyorum. Afyonkarahisar şanlı bir destanın yazıldığı bir yer ve bu şanlı destanın yazıldığı toprakların evlatları Cumhuriyetimizi koruma ve kollama uğruna şehit olmaya devam ediyorlar. İşte bugün ailelerine devlet övünç madalyasını verdiğimiz şehitlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da devlet ödünç
madalyası verilen ailelerdir. Ben hepsine, hepsinin şahsında evlatlarına minnetlerimizi, şükranlarımızı sunuyorum."
Afyonkarahisarlı şehit yakınları ve malul gaziler, Cumhurbaşkanlığı övünç madalyaları ile beratlarını, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen törenle aldı. Törende günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalar, okunan şiirler, söylenen türkülerin ardından şehit aileleri ve gazilerin övünç madalyaları ile beratları verildi. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarma er olarak askerlik görevini yaparken 7 Ekim 2007'de meydana gelen mayın patlaması sonucu şehit olan
Caner Örengül'ün devlet övünç madalyası ve beratını annesi Türkan Örengül'e Vali Haluk İmga takdim etti. Oğlunun övünç madalyası ile beratı alırken duygulu anlar yaşayan anne Türkan Örengül, "Allah razı olsun. Devletimiz, milletimiz sağolsun" dedi.
Hakkari'nin Aktütün karakolunda görev yaparken 3 Ekim 2008 tarihinde terörist saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın devlet övünç madalyası ve beratını Vali İmga'nın elinden oğlu Turan Oymak aldı.
Vali İmga, Hakkari Yüksekova'da jandarma er olarak askerlik görevini yaparken 9 Mayıs 2008 tarihinde meydana gelen terörist saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Halil İbrahim Atasagun'un devlet övünç madalyası ve beratını babası Salih Atasagun'a verdi.
Törende, Bingöl Yedisu Kömürlü köyünde 6 Haziran 2006'da teröristler ile yapılan çatışmada yaralanan gazi Uzman Çavuş Metin Gülay, Şırnak Güçlü Konak Çevik mevkiinde 2 Ekim 2005'de mayına basmak suretiyle gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Sefer Erdal, Tunceli Çemişgezek Gözlü Çayır köyünde 17 Nisan 2006'da mayına basarak yaralanan gazi Uzman Erbaş İdris Güneş ve Tunceli merkez Geyiksuyu mevkiinde 11 Haziran 2006'da teröristlerle yapılan çatışma sonucu gazi olan Jandarma Er Coşkun Şimşek'e de övünç madalya
ve beratlarını Vali Haluk İmga takdim etti.
Program sonrası şehit yakınlarına ve gazilere Vali Haluk İmga tarafından polis evinde öğle yemeği ikram edildi.
(SA-HO-Y)