Yozgat'ın Sorgun İlçesinde Öğretmen Okullarının 162. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde Öğretmen Okullarının 162. Kuruluş Yıl Dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde Öğretmen Okullarının 162. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı
Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen, Öğretmen Okullarının kuruluş yıl dönümü kutlamalarına İlçe Kaymakam Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey'in kutlama mesajlarının ardından programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İlimdar Kılıç, tüm ülke genelinde yapılan bu kutlama programlarının özellikle insan yetiştiren öğretmenin köklü geçmişini hatırlamak ve bu birikimlere dayanarak geleceğe atılan adımlarda yol gösterici olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından program, öğrencilerin öğretmenlerine söyledikleri şiirlerle devam etti. Daha sonra Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni İsmail Kerim Ağıralı yönetimindeki Gitar Korosu söyledikleri şarkılarla protokolü ve izleyicileri neşeli dakikalar yaşattı. Program Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Müzik öğretmeni İsmail Kerim Ağıralı kemanıyla Öğretmen Marşını okumasıyla son bulurken, İlçe Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı öğrencilere hediye verdi