Kocaeli Kültür Dernekleri'nden Sakarya Yerel Kültür'e Ziyaret

Kocaeli'de faaliyet gösteren 12 kültür derneğinin başkan ve yöneticileri Sakarya Yerel Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Kocaeli Kültür Dernekleri'nden Sakarya Yerel Kültür'e Ziyaret
Kocaeli Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Muhammed Mehmet Kayar, Kandıra Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Özcan Acar ile birlikte 12 kültür derneğinin başkan ve yöneticilerinin katıldığı ziyarette komşu iki ilin dernekleri arasında yapılacak ortak çalışmalar görüşüldü.
Toplumların ihtiyaçları doğrultusunda kurulan kültür derneklerinin geçmişle gelecek arasında önemli bir köprü görevi gördüğünün vurgulandığı ziyarette, Sakarya, Kocaeli ve çevre illerdeki kültür derneklerinin bir araya geleceği Yerel Kültür Dernekleri Konfederasyonu'nun kurulmasıyla ilgili ön görüşmeler de yapıldı.
Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Cüneyt Demir, Kocaeli ilinden gelen dernek başkanlarının ziyaretinden büyük memnunluk duyduklarını belirterek, "Geçmişten günümüze yaşatılarak gelen kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması için sürdürdüğümüz çabalarımızı aynı amaçla kurulan çevre illerdeki derneklerle de bir araya gelerek geliştirmek istiyoruz. Atalarımızdan bizlere miras kalan kültürel değerlerimizi korumak, yaşatmak ve bütünlüğümüzü muhafaza etmek hepimizin başlıca görevidir" dedi.