11 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 11 yıldır devam eden ve bugüne kadar 8 kişinin öldüğü kan davasının barışla noktalanması sağlandı.

11 yıl önce bir kişinin ölümüyle başlayan kan davasında toplam 8 kişi yaşamını yitirirken, kan davasının bitmesini isteyen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Suruç Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, Didan aşiretinin önde gelen isimlerinden Gaziantep'teki Dida Un'un sahibi İşadamı Hasan Şahin ve AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Oymak devreye girerek iki aileyi barıştırdı. Suruç'un Uysalı Köyü Kovalı Mezrası'nda düzenlenen barış törenine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Suruç Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Oymak, İşadamı Hasan Şahin, aşiret üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Köy meydanında kurulan çadırlarda açılan yer sofrasında birlikte yemeklerin yenildiği törenin ardından Vali Okutan, iki ailenin ileri gelenleri olan İbrahim ve Hacı İsmet Türkmen'i birbiriyle tokalaştırarak kan davasına son verdi.
Düzenlenen barış töreninin ardından her iki ailenin önde gelenleri ile tekrar görüşen AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Oymak ve Didanlı Aşiretinin önde gelen ismi İşadamı Hasan Şahin, tarafları barış nedeniyle tebrik edip, konunun önemine vurgu yaptı. İşadamı Hasan Şahin, "Barışmak, sevgiyle birbirimizi kucaklamak her zaman için en doğrusu, en güzelidir. Buna katkı sundukları için her iki aileyi canı gönülden tebrik ediyorum. Bölgenin kanayan yaralarından biri kan davasıdır. Güzel kentimiz artık kanla değil, barışla anılmalıdır" diye konuştu.