Ge 2009 Yılı Faaliyet Raporunu Yayınladı

Yenilikçi teknoloji ve hizmet şirketi General Electric (GE), 'Yenile' başlıklı 2009 yılı faaliyet raporunda şirketin 2009 yılı performansı ve dört stratejik önceliğine odaklanıyor.

Ge 2009 Yılı Faaliyet Raporunu Yayınladı
General Electric, bu yıl "Yenile" başlığıyla açıkladığı 2009 yılı faaliyet raporunda, global ekonomik baskı altında şirketin sergilediği güçlü performansa ve dört stratejik önceliği olan GE'nin sağlam ve güvenli durumunu sürdürmesi, krizin devam ettiği dönemde yüksek performansın devamı için altyapı faaliyetlerinin yürütülmesi ve konumlandırılması, finansal esneklik oluşturulması ve kurumun ve markanın korunmasına odaklanılıyor. Raporda ayrıca, altyapıya odaklanmış, sadeleştirilmiş bir portföy, karlı büyümeye yatırım, toplumsal sorunlar karşısında pazar çözümleri oluşturulması, enerjik ve güvenilir bir ekip ve kazanç, nakit ve kar oranlarında cazip bir büyümeyle nitelendirilebilecek GE'nin yenilenmesine ilişkin yol haritası hakkında detaylı bilgi de veriliyor.

Rapor, GE Yönetim Kurulu Başkan ve CEO'su Jeff Immelt'in yatırımcılara mektubu, GE yenileme modelinin temel öğeleri hakkındaki resimli bölümler, Yönetim Kurulu Direktörü Ralph Larsen'ın şirketin maaş ve prim felsefesini anlattığı mektup, yönetişim üzerinde genel açıklamalar ve kapsamlı bir finansal bölümden oluşuyor. Raporun www.ge.com/annualreport adresinden ulaşılabilen online versiyonunda ayrıca AEP ve Petrobas da dahil olmak üzere bazı müşterilerle ilgili videolara da yer veriliyor.

GE Yönetim Kurulu Başkan ve CEO'su Jeff Immelt mektubunda, "Büyük Buhran'dan bu yana en zor ekonomik krizin yaşandığı dönem olarak nitelendirilen 2008-09'da GE, 30 milyar dolarlık gelir ve 36 milyar dolarlık nakit elde etti. Bu dönemi başladığımızdakinden çok daha güçlü bir şekilde sonlandırdık" diye belirtiyor. Immelt, "Dünya düzeni yeniden belirlendi. Bugünün belirsizliği 'yeni normal' olarak algılanıyor. Krizden önceki göreceli sakinliğe geri dönülemeyecek. Büyüme zorlaşacak, eğilimler daha değişken olacak ve sistemi oluşturan öğelerin sesleri daha çok yükselecek. Biz bu ortamı GE'yi yenilemek için bir fırsat olarak görüyoruz" ifadelerini kullanıyor. Immelt şöyle devam ediyor: "GE, dünyanın en zor sorunlarından bazılarını çözebilecek, kazancını artırabilecek ve şirkete yatırım yapmaya ve hissedarlara iletmeye yetecek miktarda nakite sahip yenilikçi teknoloji ve hizmet şirketidir. Seçtiğimiz pazarlarda kayda değer bir rekabet avantajımız var. 2010 kazancımızın 2009'a eşdeğer olmasını bekliyoruz. 2011 ve sonrasında ekonomik düzelme değişken olsa da GE'nin kazancını büyüteceğini düşünüyoruz. Bu büyümeyi de, aynı zamanda yatırımcıların karını daha da artıracak önemli bir miktarda bir 'serbest nakit' oluştururken gerçekleştireceğiz." Immelt mektubunda ayrıca, kriz sırasında şirketi geleceğe hazırlamak için çok çalıştıklarını bundan sonra da yollarına daha rekabetçi ve uzun vadeli büyümeye göre konumlandırılmış, 'Yenilenmiş GE' olarak devam edeceklerini vurguluyor.