Liselilerin müzik kategorisindeki yarışma sona erdi

İzmir Amerikan Koleji'nin düzenlediği Türkiye Liselerarası Rock ve Pop Müzik Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Liselilerin müzik kategorisindeki yarışma sona erdi
İzmir Amerikan Koleji'nin düzenlediği Türkiye Liselerarası Rock ve Pop Müzik Yarışması'nın sonuçları açıklandı. En iyi beste ödülünü İzmir Özel Fatih Koleji alırken, en iyi yorum ödülünü ise Hisar Okulları aldı.
İzmir Amerikan Koleji'nin düzenlediği Türkiye Liselerarası Rock ve Pop Müzik Yarışması'nın ikincisi Blake Kültür Merkezi Oditoryumu'nda gerçekleşti. Lise düzeyindeki gençler arasında rock ve pop müziğe olan ilgiyi arttırmak, katılımcı gençler arasında Türkiye çapında iletişim köprüsü kurmak, evrensel anlamda bir müzik bilinci ve kültürü oluşturmak amacıyla yapılan yarışmada Türkiye'nin dört bir yanından öğrenci katıldı.
Türkiye çapında büyük ilgi gören Türkiye Liselerarası Rock ve Pop Müzik Yarışması'nın bu yılki seçici kurulunda, birçok bestekar ismin yanında ünlü sanatçı Özkan Uğur da yer aldı. Seçici Kurul, finale kalan 24 lisenin yarışmacılarını en iyi beste, en iyi yorum, en iyi kız solist, en iyi erkek solist ve en iyi enstrümanist alanlarında değerlendirdi. Yarışma sırasında öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenirken, bazı okulların sahne performansı sırasında teknik aksaklıklar oluştu. Yarışma sonucunu heyecanla
bekleyen öğrenciler, sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekledi. Jürinin sonuçları açıklamasıyla yarışmayı kazanan okullar sevinç yaşadı.
"Farkındayım" şarkısı ile Özel İzmir Fatih Koleji'ne en iyi beste ödülünü kazandıran şarkının bestecisi Esat Çe, "Çok uzun süre hazırlandık. Çok özlediğimiz bir birincilikti. Çok mutluyuz. Herkese teşekkürler. Daha önce yaptığım bir besteydi. Bestemi çocuklarıma uyarladım ve katıldık. Gün geldi provalarda tartıştık ama sonuç iyi oldu" dedi
Jüri Özel Ödülü ve En iyi Kemanist Ödülünü alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi Müzik Danışmanı Yusuf Özbaş ise, "Akademik çalışmalara önem veren bir kurumuz. İzmir Amerikan Koleji'nin yaptığı yarışmadan 2 ödül alarak ayrılıyoruz. Geçen yıl TRT ve Katsal yarışmalarına katılmıştık. Burada Jüri özel ödülünü aldığımız için mutluyuz. Öğrenciler okulda akademik gelişmeleri iyi olan öğrenciler. Okulumuz bu tür etkinlikleri destekliyor. 7 yıldır bu çalışmalar devam ediyor. Lise 1'den itibaren yetiştiriyoruz.
Mezun olanların yerine alttan gelen öğrenciler yerleştiriliyor. Grubu tamamlıyorlar. Amacımız, bu tür etkinliklerin sadece İstanbul, İzmir, Ankara'da olmadığını ispatlamak. Amacımıza da ulaşıyoruz" dedi
En iyi Kemanist Ödülünü alan Umut Kamalıoğlu ise, "Bu ödülü beklemiyordum. Jüri özel ödülünü almak hepimizi mutlu etti. Arkadaşlarımı tebrik ederim" şeklinde konuştu.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi Müdürü Nadir Gürsel ise, "Okul olarak Güneydoğu'yu temsil ettik. Jüri performansımızı yeteri kadar değerlendirdi. Burada bulunmak çok güzel. Tüm öğrenciler bu ortamı yaşamalı. Biz bu tür çalışmaları bırakmayacağız. Her yarışmaya katılacağız. Türkiye ikinciliğimiz de var" dedi.
Organizasyonu düzenleyen Alkan Günlü ise, "Jüri üyeleri organizasyondan çok memnun kaldı. Devamını beklediklerini söylediler. Bu iyi bir organizasyon çıkardığımızı gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmek istiyoruz. İnsana müziği sevdirdiğimiz için mutluyuz. Yorgunuz ama mutluyuz" şeklinde konuştu.