Erciş Kaymakamlığı'ndan Kardeş Okula Eğitim Desteği

Van'ın Erciş ilçesinde devam eden 'kardeş kurum kardeş okul kampanyası' kapsamında İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu personeli ile birlikte Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Erciş Kaymakamlığı'ndan Kardeş Okula Eğitim Desteği
Gölağzı Mahallesi'ne bulunan okula, 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım ile birlikte gelen Kaymakam Kurtoğlu, burada bir sürprizle karşılaştı. Programın sunuculuğunu okuma yazmaya yeni geçen birinci sınıf öğrencisi A. Duygu Erdoğan yaptı. Okul Müdürü Mehmet Yazıcı'nın eylem planının okumasının ardından söz alan Erciş Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Salih Yalçın, eğitimin öneminin, eğitimcilere anlatılamayacağını ancak, eğitimcilere bu yolda, destek olunacağını söyledi. Valilik genelgesiyle il genelinde başlatılan 'kardeş kurum kardeş okul kampanyası' çerçevesinde Erciş'te faaliyet veren tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte kendilerinin de eğitimin içinde yer almalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Yalçın, "Sayın Valimiz Münir Karaloğlu ve ilçemiz Kaymakamı Sayın Ferhat Kurtoğlu eğitime yeterince önem ve destek verirken, bizlerin de eğitimin paydaşı olarak görevlendirilmemizden son derece onur duymaktayız" dedi.
Bu arada yapılan etkinlikten oldukça keyif alan Kaymakam Ferhat Kurtoğlu'da projenin önemine değindi. Kurtoğlu projenin ilçe genelinde tutmasında yerel ve ulusal basın mensuplarının büyük katkısının olduğunu da bildirerek, "Kampanyanın ana amacı kurumlar arasında dayanışmayı, birliği ve beraberliği artırabilmek, okulların sadece maddi değil, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin motivasyon ve morallerinin de yükseltilmesi ve her konuda çalışmalarını kapsamaktadır. Bu kampanyamız eğer ilçe genelinde tutuysa, coşkuyla bir katılım varsa burada en büyük emek siz gazetecilerin sinerji oluşturmasıdır. Siz değerli basın mensuplarının etkinliklerimize katılarak gazetelerinizde yer vermenizde ayrıca bu anlamda vatandaşlarımızı özendirmektedir. Bu nedenle eğitime vermiş olduğunuz destekten ötürü sizlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından okul adına Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu tarafından Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Yalçın'a teşekkür plaketi verildi. Okula yeni yaptırılan kütüphane de Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ile 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım tarafından hizmete açıldı. Protokol daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ayrıca, İlçe Kaymakamlığı tarafından getirilen giyim ve kırtasiye malzemeleri de öğrencilere dağıtıldı. Yapılan törene kaymakam ve alay komutanın yanı sıra Erciş ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan, Şube Müdürü Kurbani Özdaş, Ar-Ge birim koordinatörleri Tarkan Elbir, Bünyamin Kara ile Fatih Toksoy katıldı.