Dolandırıcılara karşı güldüren uyarı

Burdur Emniyet Müdürlüğü'nün dolandırıcılığa karşı hazırlattığı karikatürlü broşür, vatandaşları hem güldürüyor, hem de düşündürüyor.

Dolandırıcılara karşı güldüren uyarı
Broşürdeki karikatürlere dolandırıcıların kullandığı yöntemler yansıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin asayiş yönünden en huzurlu illerinden birisi olan Burdur'da özellikle yaşlıları hedef alan dolandırıcılara karşı yeni bir çalışma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü, şehirde meydana gelen dolandırıcılıkların yaşlıları yakından ilgilendiren kısımlarını karikatürlere yansıtarak olayları neşeli bir dille anlattı. Polis bu sayede sıradan broşürlerin dışına çıktığı karikatürlü broşürlerle daha fazla insana ulaşmayı ve bilinçlendirmeyi planlıyor. Bu kapsamda bastırılan 5 bin adet broşür Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından şehirdeki kahvehane, pazaryeri, otogar gibi insanların yoğun bulunduğu yerlerde dağıtılmaya başlandı.

İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, yardımcıları ile beraber broşürlerin dağıtıldığı bir kahvehaneye uğrayarak vatandaşla sohbet etti. Aydoğan, kahvehanelerdeki vatandaşları şehirde meydana gelen bazı dolandırıcılık olaylarından örnekler vererek uyardı. Burdur'da az da olsa meydana gelen dolandırıcılık olaylarını en az seviyeye indirmek için çalıştıklarını belirten Aydoğan, "İnsanımızın iyi niyetinden faydalanıp hayır yapmak, hastaya yardım etmek gibi şekillerle vatandaşlarımızı dolandırıyorlar. Bunların önlemesi için vatandaşımızın uyanık ve bilinçli olması gerekiyor." diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürü Naci Avşar da broşürlerde yer alan karikatürlerin içeriğinden bahsetti. Avşar, "Sizi tanıyor gibi davranarak para isteyenlere itibar etmeyin. Bankada paranızı banka görevlilerinin dışında kimseye çektirmeyin. Okunmuş para vereceğini söyleyenlere aldanmayın. Bunların hepsi birer dolandırıcılık yöntemi ve yaşlılara karşı sıkça kullanılıyor." dedi.