Peygamber Efendimizin Doğum Anını Gece Mevlid Okuyarak Kutladılar

Peygamber Efendimizin doğum günü, doğum anı olan gece yarısı saat 03'00'te okunan Mevlid-i Şerif ve 20 hatim için dua yapılıp, gözleme ve süt dağıtılarak kutlandı.

Peygamber Efendimizin Doğum Anını Gece Mevlid Okuyarak Kutladılar
Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Rebiul Evvel ayının 11. gecesi, dünyaya geldiği saat olan 03.00'de Molla Fenari Camii'nde okunan Mevlid-i Şerif'e yüzlerce vatandaş katıldı. Organizasyon Komitesi Üyesi Ali Turan yaptığı konuşmada, seher vaktinde doğan Muhammed Aleyhisselam için, Osmanlı Devleti'nin ilk şeyhülislamı olan Molla Fenari'nin Türbesi'nin bulunduğu camide 60 yıldır aralıksız olarak mevlit okutulduğunu söyledi. Turan, Hazreti Muhammed'in doğum günü münasebetiyle düzenledikleri Mevlid-i Şerif'e, gece yarısı olmasına rağmen katılan yüzlerce vatandaşa teşekkür etti. Bursa Merkez Vaizi Dr. M. Selim Arık, mevlidi şeriften sonra yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz'in doğumu ile dünyada birçok harikülade haller, mucizeler meydana geldiğini, bütün cihana son elçi olarak gönderildiğini anlatarak, katılımcılara gece yarısı iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. Arık, Hazreti Muhammed'in tebliğ ettiği İslamiyet'e tam anlamıyla uyulması halinde bugün dünyada savaşların kalmayacağını, her ülkeye barışın geleceğini söyledi. Bursa eski Milletvekili Şevket Orhan'da geceye katıldı. Konuşmalardan sonra okunan Mevlid-i Şerif ve Peygamberimiz için okunan 20 hatimin duası yapıldı. Kur'an-ı Kerim ve gece yarısı okunan doğumu müjdeleyen Sel'a verilmesinin ardından davetlilere geleneksel ikram olarak süt ve gözleme dağıtıldı. Davete katılanlar daha sonra caminin bahçesinde bulunan Molla Fenari Hazretleri'nin kabrini ziyaret ederek, burada Türk milletinin her türlü bela, musibet ve düşmanların şerrinden muhafaza olması için dua etti. Resulullah efendimiz, Mevlid gecelerinde Eshab-ı kirama ziyafet verir, dünyaya teşriflerindeki ve çocukluk zamanındaki şeyleri anlatırdı. Hazret-i Ebu Bekir'de halifeyken, mevlid gecelerinde Eshab-ı kiramı toplar, doğum anındaki olağanüstü halleri konuşurdu.
Türkiye'de ve birçok müslüman memleketinde değişik dillerde okunan Mevlid kasidesini Bursa Ulucami İmam hatiplerinden Süleyman Çelebi Hazretleri 15. asırda yazdı. Mevlid-i şerif okumak, Resullullahı övmek, ibadettir. Mevlidi-i şerif okumak, Resullullah'ın dünyaya gelişini, miracını ve hayatını anlatmak, O'nu hatırlamak, O'nu övmek demektir.