Muğla'nın Etnografik Belgeseli Çekiliyor

Sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, bölgenin açık hava müzesi konumundaki Muğla'da, yörenin etnografik ve kültürel zenginliklerini içeren 'Etnografik Zenginliklerimiz' konulu belgesel film çekiliyor

Muğla'nın Etnografik Belgeseli Çekiliyor
Sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, bölgenin açık hava müzesi konumundaki Muğla'da, yörenin etnografik ve kültürel zenginliklerini içeren "Etnografik Zenginliklerimiz" konulu belgesel film çekiliyor.
TRT İzmir Televizyonu ve yapımcı Dr. Abdullah Manaz yönetiminde, Muğla kent merkezindeki "Etnografik Zenginliklerimiz" belgeseli, Muğla Yörük Obaları Derneği'ne ait, "Yörük ve Türkmen Müzesi"nde çekildi. Çekimlere, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da katıldı.
Vali Altıparmak, Muğla ilinin çeşitli uygarlıkların izlerini taşıyan tarihi zenginliklerin yanı sıra, yöre halkının geçmişteki yaşam kültürünü yansıtan, etnografik zenginliklere de sahip olduğunu belirterek, bu zenginliklerin hem titizlikle korunması, hem de gelecek kuşaklara aktarılmasında, "Etnografya Müzeleri"nin büyük önem arz ettiğini söyledi. Yörük Obaları Derneği'nin ve "Yörük Türkmen Müzesi" olarak kullanılan binanın, Muğla Eczacılar Odası'na ait, kiralık bir bina olduğunu öğrenen Vali Altıparmak "Muğla'da tarihi bir bina bulursanız, Restorasyonu için gerekli parayı, Muğla İl Özel İdaresindeki kültür fonundan karşılayabilirsiniz. Özellikle, etnografik zenginliklerimizin korunup saklandığı binanın, kiralık bir bina yerine, ya Yörük Obaları Derneği'nin, ya da Muğla Valiliği'nin veya Muğla Belediyesinin mülkiyetindeki bir bina olmasını arzu ederiz" dedi.
Vali Altıparmak, Muğla'nın sahip olduğu tarihi eserlerin, kültür turizmine kazandırılması için, restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini, bu çerçevede Milas ilçesindeki "Tarihi Çöllüoğlu Hanı"nın restorasyonu için, Özel İdare bütçesindeki fondan, 1 milyon 200 bin liralık destek verildiğini söyledi. Yatağan İlçesindeki, Bozüyük beldesi, Stratonikeia ve Lagina antik kentleri içine alan, toplam 10 km.lik kültür ve fayton turu yolu projesinin tamamlandığına işaret eden Vali Altıparmak, tarihteki Stratonikeia antik kentiyle, Lagina kutsal alanı arasındaki yolun açılması çalışmalarına da başlandığını kaydetti. Vali Altıparmak, tarihi eserlerin restorasyonuyla ilgili proje yaptıran belediyelerin ve kuruluşların, restorasyon çalışmaları için ihtiyaç duydukları kaynak desteğinin süreceğini sözlerine ekledi.