Uzunyalı Sezona Hazırlanıyor

Yaklaşan turizm sezonu öncesi gözde tatil beldesi Marmaris'in Uzunyalı mevkiinde düzenleme çalışmalarına hız verildi.

Uzunyalı Sezona Hazırlanıyor
2009 sezonunun bitmesiyle Marmaris genelinde 100'ün üzerinde bina kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılmıştı. Marmaris Belediyesi tarafından daha önce alınan ve bazı mal sahipleri yargı yoluna başvurduğu için ertelenen meclis kararı, Kasım 2009'da uygulamaya başlanmıştı. Olaysız yürütülen yıkım çalışmalarına mal sahipleri de kendi binalarını yıkarak yardım etmişlerdi.
Marmaris Belediyesi ekipleri, İyileştirme Projesi kapsamında Nisan ayında başlaması planlanan turizm sezonu öncesi eksiklerini tamamlamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Turizmin gözbebeği Marmaris'e yakışır bir sahil şeridi yapmak istediklerini belirten yetkililer, özellikle konaklama tesislerinin yoğun olduğu Uzunyalı mevkiinde yüksek sesli müzik yayını yapan diskoların yer almayacağını açıkladılar.
Marmaris Belediyesi tarafından 2 yıl önce hazırlanan İmar Revizyon Planı kapsamında imara aykırı olduğu tespit edilen yapıların yıkım çalışmaları tamamlandı. Turizm sezonunda binlerce turisti ağırlayan Uzunyalı mevkiinde yeni bir dönem başlatmayı hedefleyen Marmaris Belediyesi çalışmalarına hız verdiler. Kaliteli ve nitelikli hizmetin verildiği bir bölge olması amaçlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, "İmar Revizyon Planı kapsamında Uzunyalı bölgesinde yapılan çalışmalar son hızıyla sürüyor. İmar Yasası'nın 32. maddesi gereğince sürdürülen çalışmalar çerçevesinde kaçak yapıların yıkılmasının ardından, molozlar kaldırıldı. Turban'a kadar uzanan yürüyüş yolu yapımına başlandı. Bölgede yapılan düzenleme ve yenileme çalışmaları 2010 yaz sezonuna yetiştirilecek. Hukuki sürecin tamamlanmasının ardından mal sahipleri de imara uygun işyerlerini tamamlayacak, Uzunyalı bölgesi yaza yeni yüzüyle merhaba diyecek" şeklinde açıklama yaptılar.