Isparta Heyeti'nden Malatya'ya Ziyaret

Isparta'dan gelen bir heyet, Malatya'da ziyaretlerde bulundu.

Isparta İl Genel Meclisi Başkan Vekili Veli Gök ile Isparta'nın Eğridir ilçesinden gelen muhtarlar, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar ile Yeşilyurt ilçesinde kiraz ağaçları ile tarım alanında inceleme yaptı.
Muhtarlar Derneği'ni de ziyaret edip, dernek başkanı Mustafa Eren ve dernek yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Isparta heyeti, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren'e, getirdikleri yöresel meyveleri ikram ettiler. Mustafa Eren de tepside kuru kayısı hediye etti.
Ziyarette konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, kendilerinin de Eğridir'e iadeyi ziyarette bulunacaklarını söyledi.
Muhtarlar Derneği Başkan Vekili ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanlığı görevini sürdüren Bayram Polatbaş da, 365 bin ton rekoltesi olan kayısı ili olduklarını belirtip, "Ama maalesef, sizin elma ve diğer ürünlerde aldığınız mesafeyi biz daha alamadık. Sizlerin soğuk hava depoları olduğunu öğrendik. Maalesef Malatya'mızda daha meyve ile ilgili soğuk hava depolarımız yok" şeklinde konuştu.
Isparta İl Genel Meclisi Başkan Vekili Veli Gök de konuşmasında, "Malatya'ya ziyaretimize vesile olan Yeşilyurt eski kaymakamı, şu anki Eğridir Kaymakamı Serdar Cevheroğlu'nun selamlarını getirdik. Meyvecilik alanında, inceleme ve araştırma gezisi için geldik" dedi.