Gaziantep'te Kültür Ve Sanat Günleri Sona Erdi

Gaziantep'te beş gündür devam eden, 'Kültür ve Sanat Günleri' kapanış programı yapıldı.

Gaziantep'te Kültür Ve Sanat Günleri Sona Erdi
Şehitkamil Belediyesi Konferans salonunda yapılan programa, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz, etkinliklere katılan 33 şair ve yazarın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Beş gün devam eden "Kültür ve Sanat Günleri" programında, yapılan etkinliklerle ilgili bilgiler verilerek, beş günlük zaman diliminde programlara 33 şair ve yazarın katıldığı, bu süre içerisinde sekizi özel okul olmak üzere toplam 61 ilköğretim ve ortaokulda, Gaziantep Ticaret Odasında 75 konferans ve söyleşi düzenlendiği ifade edildi.
Düzenlenen konferans ve söyleşilerde yaklaşık 16 bin öğrenci, öğretmen ve veliye ulaşıldığı belirtilerek, şair ve yazarların beş televizyon programına, iki radyo programına katılarak, kültür ve sanat konusunda tüm Gaziantep'e ulaşmaya çalıştıkları açıklandı.
Bu bilgilerden sonra Elif Aysu isimli küçük kız, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu. Şiir okuma sırasında zaman zaman dizeleri unutan Elif'e salondaki davetliler eşlik ederek yardımcı olmaya çalıştılar. İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyan ve akabinde Türk Bayrağı açan küçük kız salondakiler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Daha sonra şiir okuyan Elif Aysu'ya Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz tarafından çiçek verildi.
Kapanış programı şiirlerin okunması ve programlara katılan 33 Şair ve Yazara plaket, Kültür ve Sanat Günleri'nde emeği geçenlere de katılım belgesi verilmesiyle devam etti.
Plaket takdimini Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul yaparken, katılım belgelerini de İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz verdi.
Plaket ve belgelerin verilmesinden sonra kapanış programı, Şehitkamil Belediyesi Sanat Müziği Korosu'nun seslendirdiği şarkılarla sona erdi.