Türk Psikologlar Haiti'de

Meydana gelen depremle yerle bir olan Haiti'deki Türk Kızılayı'nın çadırlarında depremzedelere psikolojik tedavi uygulanıyor.

Tabarre Çadırkenti’nde kalan 1000’e yakın depremzede yavaş yavaş depremin yarattığı travmayı atarak normal hayata dönmeye başladı. Türk Kızılayı Haiti insani yardım koordinatörlüğü tarafından kurulan 156 çadırda yaşayan ailelerın tüm ihtiyaçları yine Kızılay tarafından karşılanıyor. Yapılan gıda yardımının ardından, bu kez de battaniye, temizlik ve mutfak setlerinden oluşan yardımlar çadırkentte kalan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Kızılay, afetzedelerin barınma, beslenme, hijyen malzemesi ihtiyaçlarını karşılarken, psikososyal destek hizmeti de sağlıyor.

Uzman psikolog Uğur Demirbaş, özellikle afetten en çok etkilenen grupların başında gelen çocuklarla yakından ilgileniyor. Ekip başkanı Kemal Pehlivanlı ile çocuklarla oyunlar oynayan, şarkılar söyleyen Uğur Demirbaş, uygulamaların ilk adım olduğunu, orta ve uzun vadede çadırkentteki tüm ihtiyaç sahipleri için geniş kapsamlı psikososyal destek programlarını uygulayacaklarını anlattı.