TEM'de kaza yolları kapattı

Tekirdağ'da sabahtan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kayan araçlar trafiği kilitledi.

Tekirdağ’da sabahtan bu yana etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle İstanbul yolu kapandı. Tekirdağ’dan İstanbul yönüne trafik durdu. Kar yağışı Tekirdağ Malkara yolunu da kapattı. Bu nedenle İpsala Gümrük Kapısı’na geçiş sağlanamıyor. TEM otoyolunda, Saray civarında 4 TIR kaydı. Trafik bu yolda sağlanamıyor.

BURSA - İSTANBUL YOLU

Yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre trafiğe kapanan Bursa-İstanbul karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci, Bursa-İstanbul karayolunun Süpürgelik mevkindeki yoğun kar yağışı nedeniyle kısa bir süre ulaşımın sağlanamadığını hatırlattı.

Ekiplerin aralıksız çalışmaları sayesinde şu anda bölgelerinde ana istikametlerde hiçbir sorun bulunmadığını belirten Mesci, şunları kaydetti:

“Bölgemizdeki bütün ana istikametler ve ilçe yollarında herhangi bir sorun yok. Süpürgelik mevkinde de tipi nedeniyle bir süre bir aksaklık yaşandı. Trafik durmuştu. Ancak şu anda trafik yavaş yavaş çözülüyor. Sıfır görüş mesafesi olduğundan trafik kontrollü olarak yavaş yavaş akıyor.”

Mesci, yağış uyarısı nedeniyle bu duruma hazırlıklı oldukları ve ekiplerin bütün gece çalışmaları ara vermeden sürdüreceğini dile getirerek, zincirsiz araç geçişine izin verilmeyeceğini, sürücülerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Bu arada, Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçesi arasındaki karayolunun da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi