Türk Dizileri, Orta Doğu Ülkelerinde Türk Mobilyasına İlgiyi Artırdı

Cardin Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Murat Teker, son dönemde Türk dizilerinin Orta Doğu ülkelerinde yayınlanmasının ardından bölgede Türk mobilyasına olan ilginin de arttığını söyledi.

Teker, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 2006 yılı Mart ayında kurulan Cardin Mobilya Fabrikası'nın gün geçtikçe geliştiğini belirterek, "Kapalı alanımızı 25 bin metrekareden 35 bin metrekareye çıkardık. 90 bin metrekare de açık alanımız var. Son yurt dışı ataklarımızla birlikte Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine ihracatımız her geçen gün artmaktadır. Biz bu fabrikayı ilk kurduğumuzda hedefimiz, üretimimizin yüzde 30'luk kısmını yurt dışına ihraç etmekti. Bu adım adım
gerçekleşiyor. İstanbul Mobilya Fuarı'na katılmamızla birlikte yeni pazarlarda; özellikle Güney Afrika, İran, Irak, Libya'da bayileşme ağımız sürmektedir. Son olarak Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da mağazamız açıldı" dedi.
Son ihracat ataklarıyla birlikte yatırımlarına devam edeceklerini ifade eden Cardin Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Murat Teker, "Bizim fabrikamızda 400 çalışanımız var. Her geçen gün çalışan sayımızı artırıp istihdamı fazlalaştırmayı hedefliyoruz. Fuarda yeni modellerimizi, ürünlerimizi sergiledik. En son trendde, en son teknolojiyle üretilmiş fonksiyonel, işlevsel ürünlerimiz vardı. Bu ürünlerimiz fuarda ilgi gördü. Özellikle Avrupa'dan gelen müşterilerimize de bu ürünlerimizi tanıttık ve onlar da
ülkelerinden sipariş vermeye başladı" diye konuştu.
Teker, son dönemde Türk dizilerinin Orta Doğu ülkelerinde yayınlanmasının ardından bölgede Türk mobilyasına olan ilginin de arttığını vurgulayarak şunları söyledi:
"Biz bunu fuarda kendimize avantaj olarak kullandık. Özellikle Orta Doğu ülkeleri, İran, Mısır, Libya, Irak gibi ülkelerden gelen müşterilerde yoğun bir artış oldu. Son vizelerin kalkmasıyla birlikte Suriye'ye mal satmaya başladık. Suriye, bizim için iyi bir pazar oldu. Suriye'de yakın zamanda şov room açılacak. Vizelerin kalkması, mobilya ihracatında önümüzü açtı. Özellikle dış ticaret departmanımız, vizelerin kalktığı ülkelere ziyarete çıktılar."