Uyuşturucu Bağımlısı, Hastaneden Kovulunca Ormanı Yaktı

Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görürken hastaneye gelen eşi ve çocuklarını görmek için taşkınlık çıkaran uyuşturucu bağımlısı, kendisine izin vermeyen doktora kızıp hastaneden kaçtıktan sonra ormanlık alanda yangın çıkardı.

Uyuşturucu Bağımlısı, Hastaneden Kovulunca Ormanı Yaktı
Merkez Çukurova ilçesi Kurttepe Mahallesi'nde bulunan Bossa'ya ait ormanlık alanda, yangın çıktı. Çevrede yangını gören vatandaşlar 155'i arayarak ormanlık olanda yangın çıktığını bildirdiler. Bunun üzerine polis itfaiyeyi arayarak Kurttepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktığını belirtti. Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Müdürlüğü ormanlık alana en yakın yerden itfaiye göndererek yangına müdahale etmeye başladı. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken yarı çıplak bir kişi ağaçların arasından çıktı. Vücudunda elektrotlar bulunan yarı çıplak kişi, ellerini kaldırarak yangını söndürmek için su sıkan itfaiye ekiplerine, "Su sıkmayın, ben burdayım" diye bağırdı. İsminin Suat Özyılmaz (33) olduğunu söyleyen kişinin ayakta duramayacak kadar da sarhoş olduğu gözlendi. İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra su sıkmayı durdurdu. Bu arada Özyılmaz, eline aldığı bira şişesini kırmaya çalıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinde çizikler olan Özyılmaz, bira şişesiyle de kendine zarar vermek istedi. Olay yerine polislerin gelmesiyle birlikte Özyılmaz, elindeki bira şişesini kırarak tekrar kendine zarar vermeye çalıştı. Özyılmaz, polislerden de silahlarını isteyerek, "Delikanlıysanız silahınızı bir kere verin. Sadece bir kere sıkayım" dedi. Özyılmaz daha sonra neden ormanlık alanı yakmaya çalıştığını anlattı. Uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirten Özyılmaz, "Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görüyordum. Eşim ve çocuklarım beni görmeye geldi. Ama doktor bana eşimi ve çocuklarımı göstermedi. Ben de sinirlendim camı kırdım. Camı kırınca beni hastaneden kovdular. Üzerimdeki malzemelerle birlikte hastaneden kovuldum. Ben sadece çocuklarımı görmek istemiştim. Bu yüzden sinirlendim, ormanlık alana geldim. Hastaneye tepki göstermek için ağaçları yaktım" dedi.

Uyuşturucu bağımlısı genç, 3 çocuğu olduğunu, bağımlı olduğu için onları bile göremediğini belirterek, "Ben uyuşturucudan sonuna kadar kurtulmak istiyorum. Ama doktorlar bana çocuklarımı göstermiyorlar. Ben bu illetten kurtulup çocuklarıma kavuşmak istiyorum" diye konuştu.

Polisler kensisine zarar veren Özyılmaz'a önce sigara verdiler. Sonra da Özyılmaz'ın polisin silahını istemesi üzerine "Sana silahı arabanın içinde vereceğiz" diyerek Özyılmaz'ı ikna ettiler. Özyılmaz aracın yanını getirildiği sırada bir polisin silahını almaya çalıştı. Polis, Özyılmaz'ı araca bindirerek Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü.

Bu arada, Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, ruh sağlığının uyuşturucu bağımlılarını tedavi edebilmesi için fiziki şartlarının yetersiz olduğunu belirterek, "Orada çalışan doktor ve hemşire arkadaşlar çok zor şartlarda çalışıyor. Adana'nın bir Alkol-Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi'ne (AMATEM) ihtiyacı var. AMATEM'in de Özel İdare'nin katkılarıyla cuma günü temeli atılacak. Böylece bağımlıların tedavi sorunu biraz olsun ortadan kalkacak. Çünkü Adana'da 5 bin bağımlı var. Bunların yarısı uyuşturucuyu bırakmak istese, bütün ruh sağlığını seferber etsen yeterli olmuyor" dedi.

Ayrıca Kemik, uyuşturucu bağımlılarıyla uğraşmanın çok zor olduğunu vurgulayarak, "Bunlar ben bırakmak istiyorum diye gelir. Sonra krize girince çıkmak ister. Biz de çıkmak isteyince bırakıyoruz" diye konuştu.
Bu arada, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Bülent Demirbek, Suat Özyılmaz'ın hastaneden kovulmasıyla ilgili sorulara yanıt vermedi.