Gaziantep'teki Greve Disk Tekstil Başkanı'ndan Ziyaret

Gaziantep'te Çemen Tekstil'de 36 gündür grevde olan 300 işçiyi, DİSK Tekstil Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı ile birlikte ziyaret etti.

Rıdvan Budak burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin toz duman içinde olduğunu belirterek, "Büyük bir tartışma içerisinde siyaset gününü gün ederken, ekonomi giderek kötüleşiyor. Ekonominin kötüye gittiği bir durumda sorunların çözülmesi çok zor görünüyor. İşçilerin çalışma saatleri düzensiz işliyor. Sömürü, baskı, işçiyi dövmek bu ülkede serbest oldu. Sosyal Devlet, Hukuk Devleti olduğu zaman bütün vatandaşların sahiplendiği bir devlet olur. Devleti iyi yönetmek, anayasadaki maddeleri hizmet noktasında
vatandaşa götürmek devleti yönetenlerin bir görevidir. Oysa bugün siyesi iktidar, devletin gücünü çalışanlara karşı, işçilere karşı, örgütlenmeye karşı kullanmaktadır" dedi.
Çemen işçilerinin amacı tekrar fabrikaya dönerek üretim yapmak olduğunu söyleyen Budak, "Arkadaşlarımızın mücadelesinin başarıya ulaşacağına hepimiz inanıyoruz. Yalnız bugünlerde çemen işçilerini sık sık çemen işverenleri çağırarak, bu mahkemenin kendilerinin lehine biteceğini, bu grevin hukuk dışı olduğunu söylüyorlar. Buradan mahkemenin yargıcına seslenmek istiyorum. Sayın yargıç biz sendikalar olarak hep yargıya inandık. Biz sizin ağzınızdan çıkmadıkça hiçbir şeye inanmayacağız" diye konuştu.
"İşçiler olmadan siz üretim yapamazsınız" diyen DİSK Tekstil Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, "Para ile para kazanan, kağıt satıp para kazanan Amerikalı şirketler iflas etmiş, hepiniz Amerika'nın peşine takılmışsınız iflas etmişsiniz kardeşim bunda işçilerin ne kabahati var" ifadelerini kullandı.
Rıdvan Budak'ın konuşmasından sonra davul zurna eşliğinde halay çeken işçiler daha sonra fabrikanın önüne kadar yürüyüş yaptı.