İran, Terör Örgütü Pkk/pjak'a Yönelik Operasyonlarını Sürdürüyor

İran, terör örgütü PKK/PJAK'ın sözde 'ateşkes' çağrılarını ciddiye almayarak terör örgütüne yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor

İran, terör örgütü PKK/PJAK'ın sözde 'ateşkes' çağrılarını ciddiye almayarak terör örgütüne yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Terör örgütünün İran'daki uyuşturucu sevkiyatını yönlendiren Mihsad Mirzade'nin de aralarında bulunduğu 7 terörist yakalanırken, 11 terörist 'idam' cezası korkusuyla İranlı yetkililere teslim oldu.
Alınan bilgiye göre, İran, terör örgütü PKK'nın ülkesinde faaliyet gösteren PJAK'a yönelik operasyonlarını kış aylarında da aralıksız sürdürüyor. Bir ihbar üzerine harekete geçen Niru-i İntizami mensupları, Urumiye kentinin Keşirban Mahallesi'ndeki terör örgütü PKK/PJAK'lıların gizlendiği hücre evine bir operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında örgütün İran'daki uyuşturucu sevkiyatını yönlendiren Mihsad Mirzade isimli örgüt sorumlusunun da bulunduğu 7 teröristin yakalandı. Teröristlerin gizlendikleri
hücre evinde yapılan aramalarda ise 450 kilogram baz morfin ve yaklaşık 700 bin dolar paranın yanı sıra, silah, mühimmat ve patlayıcı madde ile çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildi. Yakalanan teröristler hakkında "Terör örgütü PKK/PJAK adına uyuşturucu satmak, silah kaçakçılığı yapmak, halk arasında etnik ayrımcılık yaratmak, halkı devlet aleyhine kışkırtmak, İran'ın ulusal ve toprak güvenliğini tehdit etmek" suçlamalarıyla 'idam cezası' talep edildiği bildirildi.

OPERASYONLARA DEVAM
İran Devrim Muhafızları tarafından Salmas ve Urumiye kentlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda ise, terör örgütü PKK/PJAK mensuplarından 'Merivan Tofan' kod adlı Murat Dalmış, 'Haki' kod adlı İsmail Hıdır, 'Sincer' kod adlı Mehmet Sami Hülagü ve 'Eşref' kod adlı Rahman Mamresul isimli teröristler ise öldürüldü.
İran Sınır Polisi Komutanı General Hüseyin Zülfikari, sınır bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü PKK/PJAK mensubu 4 kişinin tutuklandığını ve operasyonların süreceğini açıkladı.
Terör örgütü PKK/PJAK tarafından 4 yıl önce (2006) yılında gerçekleştirilen saldırıda 4 İran askerinin öldürüldüğü Merivan'ın Savlava Köyü'nde ise teröristlere lojistik destek sağladıkları belirlenen 12 kişi tutuklanarak, cezaevine konuldu.
İran'ın, yakaladığı terör örgütü mensuplarını idamla cezalandırması ve son dönemde idam cezalarını uygulamaya başlaması üzerine, Şapur kırsalında faaliyet gösteren 11 terör örgütü PKK/PJAK mensubunun örgütten kaçarak İran Sipah Pastaran birliklerine teslim oldukları öğrenildi. İran'da 2010 yılında terör örgütü PKK/PJAK mensubu 9 teröristin idam edilirken, 19 terör örgütü mensubunun ise idam edilmeyi beklediği belirtildi. Terör örgütünün İran'daki 'idam' cezası nedeniyle son dönemde ülkeye gönderecek
kadro bulmakta zorlandığı belirtildi.