HAS Parti Adana İl Başkanı Cengil: Ehliyet harçları düşürülmeli

HAS Parti Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, sürücü belgelerindeki yüksek harçların, sürücülüğü lüks ihtiyaç kategorisine soktuğunu belirterek, "Borçların

HAS Parti Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, sürücü belgelerindeki yüksek harçların, sürücülüğü lüks ihtiyaç kategorisine soktuğunu belirterek, "Borçların yeniden yapılandırılması yasasının içerisine ehliyet harçları da alınarak, bu harçlar makul seviyeye indirilmelidir." dedi.

Birçok vatandaşın sürücülüğü bir istihdam kapısı olarak gördüğüne dikkat çeken Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, gerek kendi işinde gerekse de bir başka yerde çalışmak için vatandaşların sürücü belgelerine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Cengil, "Ancak sürücü belgelerindeki yüksek harç miktarları, sürücülüğü lüks ihtiyaç kategorisine sokmaktadır." diye konuştu.

Harçların yüksek olması nedeniyle birçok vatandaşın hak etmiş olmasına rağmen sertifikalarını ehliyete dönüştüremediklerini ifade eden Cengil, zaman aşımı nedeniyle birçok belgenin yenilenmesi gerektiğini bunun da zaman ve para israfına yol açtığını vurguladı.

Pasaport Kanunu'nda yapılan değişiklikle pasaport harçlarında ciddi indirime gidildiğini hatırlatan Cengil, "Sürücü belgesine olan ihtiyaç daha fazla ve daha elzemdir. Borçların yeniden yapılandırılması yasasının içerisine ehliyet harçları da alınarak, bu harçlar makul seviyeye indirilmelidir. Yüzbinlerce vatandaşımızın beklentisi bu yöndedir." şeklinde konuştu.