Gurbetçi hacılar, Almanya'ya 200 tonun üzerinde eşya taşıdı

Bu yıl Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile kutsal topraklara hac vazifesi için gelen Almanya hacıları kutsal topraklardan Almanya'ya 103 ton

Bu yıl Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile kutsal topraklara hac vazifesi için gelen Almanya hacıları kutsal topraklardan Almanya'ya 103 ton hurma, zemzem ve hediyelik eşyayı kargo ile gönderdi. Hacıların uçakla götürdükleri hediyelik eşyalar da ele alındığında Almanya'ya 200 tonun üzerinde eşya taşındığı belirtildi.

Geçmiş yıllarda hacıların kargo hizmetlerinde mağdur edildiğine dikkat çeken DİTİB Hac Müdürü Ali Özdemir, "Biz DİTİB olarak bu suistimale karşı kendi kargo servisimizi kurduk. Almanya'dan özel olarak kargo işi yapacak 10 tane görevli getirdik. Aynı zamanda Suudi Arabistan'dan kalkan uçaklar parası ödenmek istense dahi aşırı yük almıyorlar ve hacılar eşyalarını havalimanlarında bırakmak zorunda kalıyorlardı. Kargo hizmetimiz sayesinde bu sorunlar ortadan kalktı." dedi.

Özdemir Suudi Arabistan'dan verilen kargonun Almanya'da DHL firması aracılığıyla ev adreslerine 7 ile 12 gün arasında teslim edildiğini sözlerine ekledi.