Gaziantep'te ekmek fiyatı bazı semtlerde değişti

Gaziantep'te bazı semtlerde pide ve somun ekmeği normal fiyatına döndü. Önceki gün bazı semtlerde bakkal ve fırınlara giden vatandaşlar 25 kuruş olan

Gaziantep'te bazı semtlerde pide ve somun ekmeği normal fiyatına döndü. Önceki gün bazı semtlerde bakkal ve fırınlara giden vatandaşlar 25 kuruş olan pideyi 35 kuruşa, 50 kuruş olan francala ekmeğini ise 70 kuruşa aldı.

Gaziantep'in özellikle kırsal ve kenar semtlerinde rekabete giden ekmek satıcıları, bugün yeni bir karar alarak pide ve francala fiyatlarını eski fiyata getirdi. Fırıncılar, daha çok ekmek satmak için yaptıkları indirimi tekrar eski fiyatına yükseltince vatandaş bir anda "ekmeğe zam geldi" olarak yorumladı. Ancak Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu, ekmeğe 4 yıldan buyana zam yapmadıklarını ve bu sene sonuna kadar da yapmayacaklarını söyledi. Küsbeoğlu, bazı semtlerde fırıncıların kendi aralarında rekabet için aldığı kararla ekmek fiyatlarını düşürdüğünü ifade ederek, "Önceki gün bana ekmeğe zam yapılması için geldiler. Ancak ben geri çevirince onlarda tekrar rekabetten vazgeçip ekmeği eski fiyatından satmaya başlamışlar. Olay bundan ibarettir." dedi.

Daha önce Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın Gaziantep'e yaptığı ziyarette 2010 yılı sonuna kadar ekmeğe zam yapılmayacağı yönündeki açıklamalarda bulunduğunu da belirten Küsbeoğlu, "Bizim aldığımız karar devam ediyor. 2010 yılı sonuna kadar devam edecek. Bu kararı bozdurmayız." ifadelerini kullandı.