AK Partili Çiçek: Hızlı trenden dolayı Yozgat'ın havaalanına ihtiyacı kalmadı

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Ankara, Yozgat ve Sivas, hızlı tren hattının hizmete girmesiyle ilde artık ulaşım sorununun yaşanmayacağını

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Ankara, Yozgat ve Sivas, hızlı tren hattının hizmete girmesiyle ilde artık ulaşım sorununun yaşanmayacağını ve bundan dolayı Yozgat'ın havaalanına ihtiyacının olmayacağını söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Çapanoğlu Kent Park Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye gündemi ve Yozgat'a yapılan hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AK Parti döneminde Türkiye'de bütün illere olduğu gibi Yozgat'a da çok sayıda hizmetlerin geldiğini belirten Milletvekili Çiçek, "Sağlıktan ulaşıma birçok alanda devrim niteliği taşıyan hizmetler AK Parti sayesinde gerçekleştirilmiştir. Ankara, Yozgat ve Sivas hızlı tren hattının hizmete girmesiyle vatandaşlarımız 2- 3 saate gidilen Ankara'ya artık 50 dakikada girecekler. Bu sayede ilimizin ulaşım sorunu ortadan kalkacaktır. Bu sayede Yozgat'ın havaalanına ihtiyacı kalmayacaktır." dedi.

AK Parti Hükümetinin her alanda olduğu gibi ulaşıma da büyük önem verdiğinin altını çizen Çiçek, sözlerine şöyle devam etti: "Hizmetlerde ulaşıma büyük önem verdik. Yol demek medeniyet demektir. Bu nedenle öncelikle bölünmüş yollarımız yapılmıştır. Ayrıca hızlı tren inşaatı hızla devam etmektedir. Burada teknik nedenlerden dolayı güzergah değişikliği olmuştur. Bazı belediye başkanlarımız da bu konuyu gündeme getirmiştir. Milletvekili olarak biz ilk güzergah olması konusunda büyük gayret ve çaba sarf ettik. Ancak teknik şartlar bunu getirmiştir. İnşallah 2014 yılında hızlı tren hizmete başlayacak. Bu sayede ulaşım sorunu da ortadan kalkacak."

Yozgat'a 300 yataklı bir hastane yapılacağını ifade eden Çiçek, "Hastane yerimiz belirlenmiş ihalesi yapıldı. İnşallah buraya çok güzel tek kişilik odalar halinde modern bir hastane iç donanımı da müteahhit firma tarafından yapılacak ve Sağlık Bakanlığına kiraya verilecek. Yap işlet devret modeliyle yapılacak olan hastanemiz 30 yıl sonra tekrar Sağlık Bakanlığına bırakılacak. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde resmi açılışı yapılmadı, ama hasta kabulüne başladı. Sağlık yönünde bu da ayrı bir avantajdır. Şu anda Ankara'da bir proje üzerinde çalışmalar var. Üniversite hastanelerinde büyük yoğunluk var ve ameliyatlar için 2 -3 ay gün veriliyor. Yozgat Tıp Fakültesi Hacettepe Üniversitesi ile birlikte çalışıyor. Dolayısıyla Yozgat Tıp Fakültesi Hastanesi teknik donanımını Hacettepe Hastanesi ile entegre edebilirse bazı ameliyatlar Yozgat'ta yapılabilecek. Hızlı trende hizmete girdiğinde bir doktor 50 dakikada Yozgat'a gelebilecek."

Yozgat Belediyesi'ne ait ancak özel bir firma tarafından işletilen Et Entegre Tesislerinin Et Balık Kurumu'na devir işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Milletvekili Çiçek, "Et Balık Kurumu'nun Yozgat'ta hizmete girmesiyle birlikte, tarım ve hayvancılığa büyük bir destek sağlanacağını ve Et Balık Kurumu'nun çevre illere de hizmet verecek. Tesisin devredilmesiyle birlikte burada çalışan işçilerin mağdur olması söz konusu değil. Bu çalışan kardeşlerimizde gerek burada gerekse başka kurumlarda değerlendirilecektir. Yine Polis Meslek Yüksek Okulu'nun kapasitesi artırılacağı için buraya yeniden bin kişilik okul yapılacak. Ayrıca cezaevi mevkisine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından bin kişilik konut yapılacak. Bu sayede ilimizin konut ihtiyacı da karşılanmış olacak." diye konuştu.

"YOZGAT'TA AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 67"

Yozgat'tan referandumda yüzde 78 evet oyu çıktığını hatırlatan Çiçek, şöyle devam etti: "12 Haziran'da genel seçimler yapılacak. İnşallah Yozgat yine büyük oranda AK Parti'ye destek verecektir. Bizim hedefimiz Yozgat'ta 4 milletvekilinin tamamını Ak Parti'den çıkarmaktır. Özel bir firma tarafından yapılan seçim anketinde Yozgat'ta AK Parti'nin oy oranı yüzde 67.2, MHP 13.5, CHP'nin ise yüzde 9.8'dir. Bizim hedefimiz yüzde 67'lik oranı seçimlerde daha da yukarıya çekmektir. Bizler AK Parti Yozgat Milletvekili olarak görev yapıyoruz. Bu görevimizi 12 Haziran seçim gününe kadar en iyi şekilde çalışmamızı sürdüreceğiz. Amacımız Yozgat'a en iyi ve en güzel hizmeti etmek. Seçim konusunda milletvekilliği için yeni adaylar çıkacaktır, AK Partinin kapısı tüm adaylara sonuna kadar açıktır, hem AK Parti için hem de diğer partiler için ilimizden ne kadar çok milletvekili aday adayı çıkarsa o kadar iyi olacaktır. Hiçbir zaman 'Mahkeme Kadıya Mülk Değildir' bu nedenle biz parti olarak siyaset akademilerin yapıp, gençlerimizin ve siyaset yapmak isteyen vatandaşlarımıza siyaset konusunda yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle görevdeki bir milletvekilinin ben tekrar milletvekilliğine adayım veya aday değilim demesi etik değildir. AK Parti'de milletvekilliği için çeşitli kıstaslar var, anketler yapılıyor, teşkilatın görüşleri alınıyor ve bunlar başbakanımız tarafından değerlendiriliyor. Biz 12 Haziran seçim gününe kadar görevimizin başındayız."

Basın toplantısına Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Başkan Yardımcısı Ali Açıkgöz, AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.