Ödemişli Başarılı İşadamı Mustafa Akkaşlı'ya Üç Liseden Panel Daveti

Önce yoksulluk ardından 39 yıl hastalıkla mücadele verdikten sonra sağlığına kavuşan Ödemişli başarılı işadamı Mustafa Akkaşlı, başarı öyküsünü anlatması için liselerden davet alıyor.

Ödemişli Başarılı İşadamı Mustafa Akkaşlı'ya Üç Liseden Panel Daveti
Tire Kutsan Anadolu Lisesi, Bornova Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi, Bornova Güzelcan Kardeşler Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine sunulacak panele Şirinbebe Ortopedik Çocuk Ayakkabıları Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkaşlı'yla birlikte eski milletvekili Mehmet Özcan ve eğitimci Ayhan Dayan da katılacak.Ocak ayı içinde Tire ve İzmir'deki iki ortaöğretim kurumunda Mustafa Akkaşlı'nın hayatı anlatılacak. Akkaşlı'nın üç panele kitabın yazarı Ayhan Dayan ve eski İzmir milletvekili Mehmet Özcan ile katılacağı öğrenildi.Etkinliğin ilki 17 Ocak 2011 tarihinde Tire Kutsan Anadolu Lisesi'nde saat 10.00'da yapılacak. Daha sonraki hafta Bornova'da yapılacak iki panelde Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi ile Güzelcan Kardeşler Anadolu Lisesi'nde aynı gün arka arkaya panel düzenlenecek.
Panelde, yaşamının bir bölümü Tire'de geçen Mustafa Akkaşlı'nın yoksulluğuna ve engelli olmasına karşın azimle geldiği bugünkü nokta ve elde ettiği başarılar konuşulacak. Akkaşlı'nın yaşamöyküsü programın başında öğrencilere izlettirilecek.
Akkaşlı'nın ilginç yaşam öyküsü 2007 yılında eğitimci-yazar Ayhan Dayan tarafından "Gençliğini Aramayan Adam Şirinbebe" ismiyle kaleme alınmış ve kitap çıktıktan sonra bu ilginç yaşamöyküsü kitabı okuyan kişilerin bir hayli dikkatini çekmişti. Konu, sonraki dönemlerde kitaptan da yola çıkarak zaman zaman yerel ve ulusal basının gündemine taşınmıştı.