Devlet Bakanı Faruk Çelik'ten yılın ilk bebeğine altın

Yeni yılın ilk dakikalarında Bursa Zübeyde Hanım Doğumevi'ni ziyaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, yılın ilk bebeğine altın taktı.

Baka

Yeni yılın ilk dakikalarında Bursa Zübeyde Hanım Doğumevi'ni ziyaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, yılın ilk bebeğine altın taktı.

Bakan Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile birlikte geldiği hastanede çocuklarının doğmasını bekleyen baba ve yakınlarını kutlayıp, heyecanlarını paylaştı.

Aileleri tebrik eden Bakan Çelik, ardından hastanenin yeni doğan bölümüne geçti. Bakan Çelik, burada Nimet-Kerem Öz çiftinin 2010 yılının son dakikalarında dünyaya gelen kız bebeği ile Havva ve İlhan Çiftçi'nin yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen erkek bebeğine altın hediye etti.

Hastanenin 1981 yılından beri hizmet verdiğini hatırlatan Bakan Çelik, ''Bugün aldığımız bilgiye göre; şu anda benim kucağımda olan kız bebek 326 bin 112'nci, erkek olan ise 326 bin 113'ncü bebek. Allah analı babalı büyütsün. Kendilerine uzun ömürler diliyorum.'' şeklinde konuştu. Bakan Çelik ve beraberindekiler aileleri tarafından ''Deniz'' ve ''Muhammed Ali'' isimleri verilen bebeklere hediye olarak altın taktı.

"2011, ÜLKEYE HUZUR VE BARIŞ GETİRSİN"

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ardından gazetecilere yeni yıl ile ilgili yaptığı açıklamada, 2011 yılının ülkeye huzur, barış getirmesini, mevcut huzur ortamının derinleşerek devamını temenni etti.

Dünya devletleriyle mukayese edildiğinde Türkiye'nin 2010 yılında çok önemli ve güzel bir noktaya geldiğini ifade eden Bakan Çelik, ''2011 yılı ise bu her alandaki kalkınmanın daha da büyük bir ivme kazanacağı bir yıl olacak. Bundan hiç kuşkumuz yok. Bu amaca yönelik olarak hep beraber, topyekün birlik bütünlük içinde çalışmamızı, çabalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Ben inanıyorum ki bu birlik beraberlik anlayışı 2011'de milletimizin, 73 milyonun yüzünü güldürecek, mutlu edecek. Bildiğimiz gibi 2011 yılı içinde bir de genel seçimler var. O genel seçimlerin de huzur içinde geçmesini temenni ediyorum ve Türkiye'nin istikrarına, barışına, huzuruna katkı sağlamasını Allah'tan diliyorum. Herkesin yeni yılını kutluyorum.'' şeklinde konuştu.

"2010'DA BİZİ EN ÇOK SEVİNDİREN BURSASPOR'UN ŞAMPİYONLUĞU"

Bir gazetecinin ''2010 yılında Türkiye'de birçok olay yaşandı. Sizi en çok sevindiren ve en çok üzen olaylar neler oldu?" şeklindeki sorusuna ise Bakan Çelik, şöyle cevap verdi: ''Yeni bir yıla mutluluk içinde girerken üzüntülü anları hatırlamanın uygun olmadığını söylerler, ben de öyle düşünüyorum. Ancak 2010 yılında Bursaspor'un şampiyonluğu Bursalı bir siyasetçi olarak bizi çok mutlu etmişti, sevindirmişti. Bu başarının sporun her alanında da devam etmesini ve Bursaspor'un yeni başarılar kazanmasını bekliyoruz, diliyoruz, temenni ediyoruz. Üzüldüğümüz olayları gerçekten bu yeni yıla taşımak istemiyoruz. Üzüntüler, kederler orada kalsın, mutluluklar, güzellikler önümüzde olsun, gelecekte olsun."

Bakan Faruk Çelik, ''Geçen yıl Bursaspor'un şampiyonluğuna inanmıştınız. Bu inancınızı yeni yılda da sürdürüyor musunuz?'' sorusuna da, ''Olmaması için bir neden görmüyorum. O altyapı, o birikim var. Önümüzde ikinci dönem önemli bir süreç ve ben Bursaspor'un yine şampiyonlukta diğer takımlara göre çok daha avantajlı olduğuna inanıyorum.'' şeklinde cevap verdi.

Hastane ziyaretinin öncesinde İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Şahabettin Harput ise herkesin yeni yılını kutladı, yeni yılın birlik beraberlik ve mutluluk getirmesini diledi.