TBMM Başkanı Şahin'den yeni yıl mesajı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Millet olarak 2010 yılının muhasebesinin

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Millet olarak 2010 yılının muhasebesinin yapılmasını isteyen Şahin, 2011'in de en iyi şekilde değerlendirilmesini istedi.

Yılbaşı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan TBMM Başkanı Şahin, mesajında şunlara yer verdi: "Sevinç ve hüzünleriyle bir yılı daha geride bırakırken, millet olarak yeni bir yıla başlamanın umut ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Veda etmeye hazırlandığımız 2010 yılıyla ilgili her alanda yapacağımız muhasebe ve değerlendirmelerin, yeni yıl hedeflerimize ulaşmada yol gösterici olacağına inanıyorum. Ülke ve millet olarak geleceğe güvenle bakmalı, 2011 yılının bizlere sunacağı yeni fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Büyük milletlerin gelecek vizyonları, ufuk ve hayalleri geniş olmak zorundadır. Tüm çabamızı, ülkemizin kalkınmasına, demokrasimizin daha da güçlenmesine ve her alanda çağdaş dünyayı yakalamaya harcamalıyız.

Türkiye, yetişmiş insan gücü, genç nüfusu, geçmişten gelen köklü birikimi ve zengin kaynaklarıyla dünyanın ileri gelen ülkeleri arasında yerini alma yolunda hızla ilerlemektedir. Halk iradesinin hayat bulduğu, demokrasimizin kalbi Yüce Meclisimiz, geçmişten gelen tecrübe, birikim ve kazanımlarıyla üzerine düşen görevleri yerine getirmek için var gücüyle çalışmaktadır. Kurulduğu günden beri milletimizin sorunlarının çözüm adresi olan Meclisimiz, 2010 yılı içerisinde çıkardığı yasalar ve yaptığı anayasa değişiklikleriyle ülkemizin demokratikleşmesi yolunda önemli adımlar atmıştır. Sorunlarımızın üzerine kararlılık ve cesaretle giden TBMM, demokrasimizi kökleştirme, özgürlüklerimizi artırma ve ülkemizi muasır medeniyet hedefine ulaştırma çabası içerisindedir. Meclisimiz, ülkemizin küresel boyutta barış, istikrar ve refaha katkıda bulunan çok yönlü dış politikasına destek olmak amacıyla parlamentolar arası diplomasi çabalarını 2010 yılında da etkin bir şekilde sürdürmüştür. Ülkemizde yaşanan değişimin öncüsü olan Meclisimiz, şanlı tarihinden aldığı ilham ve güçle bundan sonra da her alandaki gelişim çabalarına destek olmaya, milletimizin beklentilerini karşılamaya kararlılıkla devam edecektir. Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkarak daha ileriye taşımak hepimizin en temel görevidir.

Hiçbir sorun, umutsuzluğa, yılgınlığa ve karamsarlığa kapılmamızı gerektirecek kadar büyük değildir. Tarihin derinliklerinden süzülerek gelen binlerce yıllık kardeşliğimizi, birbirinden çetin sınavlarla perçinlenen birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç bozamaz. Millet olarak bizlere düşen, bölünmez bütünlüğümüzü ve toplumsal barışımızı korumak, sorunlarımızı diyalog ve sağduyuyla çözerek destansı mücadeleler sonucunda bizlere bırakılan ülkemize sahip çıkmaktır. Milletimize, devletimize ve geleceğimize güven duymaktır."

"BAŞARILARA İMZA ATALIM"

Şahin, 2011 yılının, Türkiye'nin ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel alanda gelişmeye devam edeceği, yeni başarılara imza atacağı, dünya üzerinde olumlu izler bırakacağı bir yıl olacağına yürekten inandığını ifade ederken, "Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içindeki ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın ve tüm soydaşlarımızın yeni yıllarını kutluyorum. Yeni yılın ülkemize ve tüm insanlığa, barış, huzur ve güven getirmesini diliyorum."