Sahabe Yoluna Fidan Dikildi

Çevre ve Orman Bakanlığı, Adıyaman Valiliği Çevre ve Orman İl Müdürlüğü organizesinde Adıyaman'da yol kenarları ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Sahabe Safvan Bin Muatal'ın türbesine giden yolun her iki tarafına fidan dikimi yapıldı

Çevre ve Orman Bakanlığı, Adıyaman Valiliği Çevre ve Orman İl Müdürlüğü organizesinde Adıyaman'da yol kenarları ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Sahabe Safvan Bin Muatal'ın türbesine giden yolun her iki tarafına fidan dikimi yapıldı.
Samsat ilçesindeki Sahabe Safvan Bin Muatal Türbesi mevkiindeki ağaçlandırma çalışmasına Vali Ramazan Sodan, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Samsat Kaymakamı Recai Karal, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, Özel Kalem Müdürü Sadık Sami Ketenci ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü personelleri katıldı.
Samsat ilçesi yol ayrımından Sahabe Safvan Bin Muattal'ın türbesine giden yolun her iki tarafına karşılıklı olarak 300 adet top akasya fidanı dikiliyor. Vali Ramazan Sodan, Sahabe mevkiine daha önce TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de katılımı ile Meclis Ormanı oluşturulduğunu ve bunun yanın sıra TEMA Vakfı, İş Bankası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da bu alana fidan dikimi yapılarak ağaçlandırıldığını ifade etti.
2010 yılında Samsat ilçesindeki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi çevresine 40 bin adet fidan dikimi yapıldığını belirten Vali Ramazan Sodan, "Burada gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları ile amacımız Sahabe etrafının tümünü yeşilliğe kavuşturarak, buranın güzelleştirilmesine ve tanıtılmasına katkıda bulunmaktır" dedi.