İzmir'deki selde canını zor kurtaran Örnekköylüler belediyeye tepkili

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen pazartesi sabahı şiddetli yağmur sonucu dere yataklarının taşmasıyla su altında kalan Karşıyaka ilçesindeki bazı bö

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen pazartesi sabahı şiddetli yağmur sonucu dere yataklarının taşmasıyla su altında kalan Karşıyaka ilçesindeki bazı bölgelerde, 74 aileye toplam 124 bin 500 lira para yardımında bulundu. Örnekköy'de oturan vatandaşlar ise yardımda da unutuldu. Selin vurduğu ilk yer olan Örnekköy'ün sakinleri, yetkililerin kendilerini hiç arayıp sormamasından şikayetçi.

Örnekköy Mahallesi Muhtarı Avni Yüksel, Demirköprü bölgesinde selden etkilenen vatandaşlara para yardımı yapıldığını ancak sel felaketinin ilk vurduğu yer olan Örnekköy'de oturanlara herhangi bir yardım ulaşmadığını açıkladı. Özellikle 7403, 7548, 7549, 7550 ve 7551 sokaklarda oturan onlarca ailenin, bütün eşyalarını selde kaybettiğini hatırlatan Muhtar Yüksel, "Bu mahalleye bırakın parayı, gıda yardımı dahi yapılmamıştır. İnsanların yatacak, yiyecek, giyecek bir şeyleri kalmadı. Belediye gelip sadece yollardaki çamuru temizlemeye çalışıyor. Başka yapılan hiçbir çalışma yok." dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin, Demirköprü bölgesine para yardımı yaparak Örnekköy'e yapmamasını da değerlendiren Yüksel, "Bunu bilerek mi yoksa bilmeyerek mi yapıyorlar bilmiyorum ama gerçekten çok mağdur insanlar var. Yetkililerimizin Örnekköy'e de gelmesini ve durumu yerinde görmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.