Gümrükçüoğlu, 'Türkçemiz Turkche'leşmesin' kampanyasına destek verdi

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri tarafından başlatılan "Türkçemiz Turkche'leşmes

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri tarafından başlatılan "Türkçemiz Turkche'leşmesin" kampanyasına destek verdi.

İş yerlerine Türkçe isim verilmesi ve Türkçeye sahip çıkılması yönünde toplanan 5 bin imzayı Başkan Gümrükçüoğlu'na takdim eden öğrenciler, özellikle yeni açılacak işyerlerine Türkçe isimlerin verilmesini istedi.

Kampanya ile ilgili hazırladıkları sunumu yapan öğrenciler, kampanya boyunca ortaya çıkan görüş ve önerileri içeren dilekçeyi de Başkan Gümrükçüoğlu'na takdim etti. Öğrenciler dilekçelerinde yabancı isimle açılmak istenen ticarethanelere ruhsat verilmemesi, isimleri yabancı bir dilde olan mevcut iş yerlerine belirli süre verilerek isim değişikliğinin sağlanması, marka isimlerinin tabelalarda Türkçe isimden daha küçük bir şekilde yer alması gibi taleplerde bulundular.

Başkan Gümrükçüoğlu da iş yerlerine Türkçe isim verilmesi yönündeki kampanyaya imza atarak destek verdi.

Çalışmalarından dolayı öğrencilere teşekkür eden Gümrükçüoğlu, "Öğrencilerimiz başlattıkları imza kampanyası ile Trabzon halkının taleplerini bizlere ilettiler. Belediye olarak onların taleplerini dikkate alarak gerekli çalışmaları yapağız. Güzel dilimize sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizi desteği ile kentimizdeki ticarethanelere Türkçe isimlerin verilmesine gayret göstereceğiz." diye konuştu.