Başarı Üniversitesi Vakfı Başkanı Durmuşoğlu: Çarşamba, 6 yılda eğitimin merkezi oldu

Başarı Üniversitesi Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Çarşamba'nın 6 yılda eğitim ve öğretimin merkezi haline geldiğini ifade etti. Durmuşoğlu, 2 yıl

Başarı Üniversitesi Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Çarşamba'nın 6 yılda eğitim ve öğretimin merkezi haline geldiğini ifade etti. Durmuşoğlu, 2 yıl önce meslek yüksek okuluna kavuşan ilçenin, 4 yıllık bir fakülteye de kavuşacağını belirtti.

Başarı Üniversitesi Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Tanrıverdi Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Kadir Ertan ve Feza Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Bilal Karaduman, Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi'ni ziyaret etti.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Vakıf Başkanı Durmuşoğlu, hukuk fakültesi için yapılan binaya hayran kaldığını belirtti. Yapımı tamamlanmak üzere olan OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi'nin; sosyal alanlarını, idari binalarını ve öğretim alanlarını gezerek incelemelerde bulunan Durmuşoğlu, "6 ay gibi kısa sürede Çarşamba'da bir mucize gerçekleşti. Buranın yapımını üstlenen Sayın Mustafa Kemal Güneşdoğdu'ya Samsun ve Çarşamba halkı minnettar kalacaktır. Belediyeciliğin, altyapı ve sosyal alan inşa etmekten öte bir kurum olduğunu bizlere gösteren sayın Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçede Avrupa standartlarında belediyecilik hizmetleri sunuyor. İlçe, 6 yılda eğitim ve öğretimin merkezi haline geldi. 2 yıl önce meslek yüksek okuluna kavuşan Çarşamba, şu anda 4 yıllık bir fakülteye kavuşuyor. Bu hizmetlerin Çarşamba'ya kazandırılmasını sağlayan belediye başkanımızı ve hizmetlere destek olan değerli hayırseverleri kutluyorum." şeklinde konuştu.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi'nin azim ve kararlılıklarının ürünü olduğunu vurguladı. Başkan Dündar, "6 ay gibi çok kısa bir sürede Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi ve Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi inşaatlarında sona geldik. Hukuk Fakültesi artık Çarşambamızın bir prestijdir. Hukuk fakültesi inşaatını üstlenen Hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu, bir vakıf insanı olduğunu tüm Çarşambalı hemşehrilerine gösterdi. Çarşamba artık bir üniversite şehri olma yolunda ilerlemektedir. Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksek Okulları Çarşamba'ya çok şey katacak." ifadelerini kullandı.