Bakkallar Odası Başkanı Şen'den 'K' belgesi tepkisi

Giresun Bakkallar Odası Başkanı Osman Şen, sürücülere "K" belgesinin ticaret odalarınca verilmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda b

Giresun Bakkallar Odası Başkanı Osman Şen, sürücülere "K" belgesinin ticaret odalarınca verilmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Osman Şen, bütün bölgelerinde şoförler ve otomobilciler ile kamyoncular meslek odası olmasına rağmen K" belgesini ticaret odalarınca verildiğini söyledi.

Belgenin ticaret odalarınca verilmesini, meslek odalarının yetkilerine doğrudan müdahale olarak değerlendiren Şen, bunun ticaret odalarına da büyük bir rantın sağlanması olduğunu ileri sürdü.

Şen, "Zaten çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren başta kamyoncu olmak üzere şoför esnafının 4925 Nolu Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ni çıkararak sırf birilerine menfaat sağlayacak diye, şoför esnafını perişan edenler, bir gün mutlaka yaptıklarının bedellerini ödeyecekler. Ailesinin rızkını çıkarmak için kar kış demeden kellesi koltukta ekmek mücadelesi yapan bir şoför arkadaşımızın aracının bedeli sekiz, on bin lira yapmazken ondan sadece 'K' belgesi için 13-15 bin lira gibi hiçbir zaman bir araya getiremeyeceği parayı istemek, hangi sosyal devlet anlayışıyla bağdaşır, hangi vicdana sığar?" diye sordu.

"Bu belgeler kamyonet, minibüs ve ticari taşıtlarda olması gerekirken, açık hususi oto sahiplerini de belge almaya zorlama mantığı nedir?" diye soran Şen, şunları kaydetti: "Şoför esnafına ve Türk halkına dünyanın en pahallı akaryakıtını kullandıranlar bu da yetmezmiş gibi 'K' ve 'SRC' belgelerini çok uçuk rakamlarla almaya zorlayıp, sosyal barışın altına dinamit döşemektedirler. Üyeleri böylesi bir zulüm karşısında inim, inim inlerken, esnaf üst teşkilatlarının, başta şoförler Federasyonu'nun sessiz kalmasına anlam veremiyoruz. Tamamen esnaftan toplanan paralarla Ankara'da krallar gibi yaşayan ama esnafının çıkarları için yüreğini ortaya koyamayan yöneticileri de şiddetle kınıyorum."