Mehmet Şimşek'den deprem yaratacak sözler

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV canlı yayınında Wikileaks hakkında soruları yanıtladı..

Mehmet Şimşek'den deprem yaratacak sözler
Şimşek Wikileaks belgeleriyle ilgili şunları söyledi;

"Biz de hayretle izliyoruz. ABD'li diplomatların dedikoduyla birçok rapor ürettiklerine şahit oluyoruz. Ben 4 yıl orada çallıştım, bu raporların nasıl yazıldığını biliyorum. Gazeteler her sabah taranır. Gazete haberleri önemlidir ama bazı ifadelerin ikinci kez kontrol edilmesi gerekiyor. Meğer 2008 ortalarında ben Londra'da bir grup yatırımcıya demişim ki, Doğan hisselerini satın bunların sonu geldi türünden bir ifade kullanmışım. Benim için ticaret bakanı diyor ben o zaman Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı'ydım. O dönemde ben Maliye Bakanı olsam, vergi incelemesine vakıf olurum. Ama benim o dönemdeki vergi incelemesi hakkında bilgi sahibi olamam. Bunlar cehaletlerini ortaya koyuyorlar. Maliye Bakanlığı'nda yaklaşık 70 bin ile 90 bin arasında rapor yazılır yılda. Benim o raporlara vakıf olmam imkansız. Gazetelere yansımasa ya da ilgili mükellef bir şikayette bulunmazsa benim o incelemeyle bilgi sahibi olmam bile imkansız. Benim böyle bir şey yaptığımı, yatırımcıya Doğan hisselerini kullandığım kanıtlanırsa bir gün dahi siyasette durmam. Ben hiçbir zaman şirketler hakkında yorum yapmam. Londra'da iddia edildiği gibi bir ifade kullansaydım orada birileri çıkardı derdi ki Bakan Şimşek bunu söyledi. Böyle bir ifade kullanmadım. Hakkımdaki iddiaları gündeme getiren alçaktır. Maalesef Viyana sözleşmesiyle alçaklar korunuyor. Bazı akıllı sandığımız köşe yazarlarının bunun üzerine atlayıp yapılmış gibi yazıyorlar.

Türkiye'yle ilgili raporlara bakıyorum. Önemli bir kısmı orada burada çıkan dedikodu. Dedikodu üzerine basında bile çıkmayan çok aşağılayıcı yorumlarla olmaz. Alçakça yorumlar, ifadeler var. Türk diplomatları da var, onlar da bilgi aktarırlar. Ama bu şekilde değil. Bunların küstahlığının seviyesini göstermesi açısından yeterlidir.

Doğan Grubu'na karşı özel bir husumetimiz yok. Türkiye'nin dinamizmine katkıda bulunan her birey bizim için önemlidir. Biz kamu alacaklarının yapılandırılması düzenlemesini yaparken şu grup, bu grup ayrımı yapmadık. Doğan Grubu da bundan yararlanacak. Herkese eşit adaletle şekilde Meclis'e gönderdik. Herkes yararlanacak."