Anadolu'dan öğrencilere müzik ziyafeti

Esenyurt'lu öğrenciler Anadolu Halk Çalgıları Orkestrasının verdiği muhteşem konserle yaşadıkları coşkulu saatler için teşekkürlerini dile getirdiler.

Anadolu'dan öğrencilere müzik ziyafeti
Esenyurt Belediyesi, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Eğitim Koordinasyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen konser programında öğrenciler coşku dolu saatler yaşadılar. Esenyurt Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, müzik enstrümanları öğrencilere tek tek tanıtıldı. Daha sonra muhteşem bir müzik ziyafeti verildi. Anadolu Halk Çalgıları Orkestrasının Kurucusu Mehmet Ali Özdemir’in yönetiminde verilen ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Doğan’ın sunuculuğunu yaptığı konser programında yapılan konuşmalarda, programın oluşmasında büyük destek veren Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür edildi.

Öğrenciler teşekkür etti

İstanbul 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde düzenlenen etkinlikler tüm hızıyla devam ederken, ilçelerde gerçekleştirilen çeşitli programların dünkü ayağında Esenyurt vardı. İlköğretim öğrencilerine Kaval, Mey, Balaban, Zurna, Kemane gibi bir çok çalgılı enstrümanların tanıtıldığı, hangi bölgeye ve ülkeye ait olduğu anlatılan programda verilen müzik ziyafeti izleyenleri adeta mest eyledi. Konser programı sonrasında çok mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler, ilk defa bir çok enstrüman hakkında bilgi sahibi olduklarını ve verilen konserle coşku yaşadıklarını dile getirerek, programı düzenleyenlere teşekkür ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Adına Hakan Alıç, Belediye Meclis Üyesi Murat Alatepe, Şemsettin Şimşek, Başkan Danışmanı Kenan Kula, Belediye Kültür Müdürü Selami Gülırmak İstanbul 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Eğitim Koordinatörü Beyza Erden, öğretmen ve öğrenciler katıldı.