Nazilli'de Aile Hekimliği'ne Geçiş Töreni Düzenlendi

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan'ın da katıldığı 'Aile Hekimliği'ne Geçiş' töreninde Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi olarak göreve başlayan Dr

Nazilli'de Aile Hekimliği'ne Geçiş Töreni Düzenlendi
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan'ın da katıldığı 'Aile Hekimliği'ne Geçiş' töreninde Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi olarak göreve başlayan Dr.Hakan Derici'ye hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.
Törende Sağlık Grup Eski Başkanı Dr. Orhun Örer ve toplum sağlığında görevli sağlık çalışanlar da hazır bulundu. Törende konuşan Dr.Hakan Derici, Aile Sağlığı Merkezleri ile rahat ve güvenilir tedavi imkanına kavuşan Nazilli halkının, bu sistemle en iyi hizmeti alacağını ifade ederek, "Toplum sağlığının korunması ve sağlık hizmetlerinin bireysel düzeye inmesi, her ailenin bir hekimi olması yönünde sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getireceğiz. Her vatandaş hangi Aile Hekimi'ne bağlı olduğunu, Aile Sağlığı Merkezleri'ne başvurarak öğrenebilir. Merkezde hiçbir ücret talep edilmeksizin kişinin tedavileri, aşılamaları, aşı takipleri, gebelik takipleri, bebek takipleri, aile planlaması hizmetleri verilecektir. Hastayı gerektiğinde ilgili uzmana yönlendirme yine bu merkezlerde yapılacaktır. sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızda T.C. kimlik numarasını vererek hiçbir ücret ödemeden Aile Hekimi'nden sağlık hizmeti alabileceklerdir. Zaman içinde hastayla ilgili uzmandan randevu alma kolaylığı, ev ziyaretleri, evde bakım gibi çalışmalar eklenecektir. Ortalama 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşmektedir. Her ailenin hekimi ve bir aile sağlığı elemanı (ebe, hemşire vs.) olacaktır. Hekimin aileyi tüm olarak tanıması hizmet kalitesini artıracaktır. Vatandaş hekimi ile uyum sağlayamadığı takdirde 3 ay sonra Aile Hekimini değiştirebilecektir. Nazilli Toplum Sağlığı bölgesinde 15 Aile Sağlığı Merkezi vardır. Ana Çocuk Sağlığı ve Verem Savaş Dispanseri de bağlı birimler olarak hizmet etmektedir. 10 Aile Sağlığı merkezi merkezde, 5 tanesi de çevre beldelerdedir. Nazilli Aile Sağlığı merkezlerinde toplam 42 hekim çalışmaktadır" dedi.
Bugüne Sağlık Grup Başkanı olarak görev yapan Dr.Orhun Örer'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Derici, devraldıkları çalışmayı en iyi şekilde sürdüreceklerini söyledi. Tören sonunda kaymakam Yıldız, hizmetlerinden dolayı Dr.Orhun Örer'e plaket vererek teşekkür etti.