Cumhuriyet Lisesi'nden altın ödüllü kitap okuma yarışması

Ordu'da faaliyet gösteren Cumhuriyet Lisesi altın ödüllü kitap okuma yarışması düzenledi. Etkinlikle öğrencilerin okuma-kavrama-yorumlama kabiliyetler

Ordu'da faaliyet gösteren Cumhuriyet Lisesi altın ödüllü kitap okuma yarışması düzenledi. Etkinlikle öğrencilerin okuma-kavrama-yorumlama kabiliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Öğrenciler 100 temel eser içinden seçilen 12 eseri gelecek mayıs ayı içindeki Gençlik Haftası'na kadar okuyacak. Daha sonra önce bu eserlerden 100 sorunun bulunduğu yazılı imtihana girecek ve ilk 10 öğrenci tespit edilecek. Ardından ise sözlü imtihan ile ilk üçe giren öğrenci belirlenecek.

İki kademeli yapılacak ölçme sonunda belirlenecek birinciye 3 çeyrek altın, ikinciye 2 çeyrek altın, üçüncüye de 1 çeyrek altın ödül verilecek. Orduda faaliyet gösteren Serüven Yayınevi de 100 temel eser setinin hediye edileceği bir özendirme ödülü verecek.

Diğer taraftan çeşitli firmalar ve sivil toplum kuruluşları da yarışmaya destek verebilecek, kendi aralarına ödül koyabilecek. Şimdiye kadar 100'ü aşkın öğrenci altın ödüllü kitap okuma yarışmasına katılmak için başvuruda bulundu.