Balıkesir Belediyesi'nin, 'Alo Belediye' Çağrı Merkezi 2010'da 7 Bin Çağrı Aldı

Balıkesir Belediyesi'nin, "Alo Belediye" hizmeti olan 444 40 10 numaralı çağrı merkezine 2010 yılı içinde toplam 7 bin çağrının bırakıldığı, bunlardan 5 bin 700'üne anında çözüm bulunduğu, bin 3300 şikayete çözüm üretildiği ve 2 bin 400 çağrıyla ilgili geri bilgilendirme araması yapıldığı bildirildi

Balıkesir Belediyesi'nin, 'Alo Belediye' Çağrı Merkezi 2010'da 7 Bin Çağrı Aldı
Balıkesir Belediyesi'nin, "Alo Belediye" hizmeti olan 444 40 10 numaralı çağrı merkezine 2010 yılı içinde toplam 7 bin çağrının bırakıldığı, bunlardan 5 bin 700'üne anında çözüm bulunduğu, bin 3300 şikayete çözüm üretildiği ve 2 bin 400 çağrıyla ilgili geri bilgilendirme araması yapıldığı bildirildi.
Balıkesir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, vatandaşların ihtiyaçlarına ve beklentilerine en hızlı, en etkili bir şekilde cevap verebilmek amacıyla oluşturulduğu belirtilen, "Alo Belediye 444 40 10" numaralı telefona vatandaşlardan son bir yılda 7 bin çağrı geldiği belirtildi. Alo Belediye, haftanın yedi günü, 08.00 - 24.00 saatleri arasında, özel eğitimli kendi personeli ile diğer saatlerde ise belediyenin tüm nöbetçi servisleriyle koordineli bir şekilde hizmet veriyor. Vatandaşların belediye hizmetleri ile ilgili pek çok iş ve işlemlerini belediyeye gitmeden 444 40 10 numaralı hattan, "Alo Belediye"yi arayarak gerçekleştirebildikleri kaydedildi. Belediyenin görev ve yetki alanına giren her konudaki istek ve öneriler de yine Alo Belediye aranarak iletilebiliyor. Belediyeden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;
"Vatandaşlarla yapılan tüm görüşmelerin, hizmet kalite standartları ve iletişim güvenliği nedeniyle kayıt altına alındığı Alo Belediyede, her işlem mutlaka sonuçlandırılmakta, süreçler ve sonuçlar hakkında, ilgililer bilgilendirilmektedir. Balıkesir Belediyesi'ni 'Alo Belediye' hizmetiyle arayan vatandaşlarımızın belediye çalışmaları hakkında istek, öneriler, yaşamış oldukları sorunları ve talepleri karşılanırken, bu istekler elektronik ortamda kayıt altına alınarak ilgili müdürlüğe yönlendirilmektedir. Talepler sonuçlandığında bilgilendirme geri aramaları yapılan uygulama ile arayan vatandaşlarımız Balıkesir mücavir alanı içerisindeki vergi tahakkukları (emlak, su, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam) ve ödeme şekilleri hakkında bilgi de alabilmektedirler. Vatandaşlarımız bilgi talebi aramalarında nöbetçi eczane, kamu kurum ve kuruşların detaylı adres ve telefon numaralarını öğrenebiliyor, belediyemizin düzenlemiş olduğu etkinlikler (kurs, konser, seminer vb.) hakkında arayan vatandaşlarımız detaylı bilgi alabiliyorlar. Ayrıca www.balikesir.bel.tr web sayfamızdan e-belediye platformu üzerinden işlem gerçekleştirmek isteyen vatandaşlarımıza gerekli destekte sağlanıyor."
"Alo Belediye" uygulamasıyla 2010 yılı içerisinde şuana kadar 7 bin çağrıya cevap verildiği, bin 300 şikayete çözüm üretilirken, 2 bin 400 geri bilgilendirme araması yapıldığı ve 5 bin 700 çağrıya ise anında çözüm bulunduğu bildirildi.