Yalvaç'ta cretsiz SBS kursuna köylerden bedava öğrenci taşınıyor

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesinde dershaneye gitme imkânı olmayan ilköğretim öğrencileri için ücretsiz SBS kursu açıldı. Kursa çevr

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesinde dershaneye gitme imkânı olmayan ilköğretim öğrencileri için ücretsiz SBS kursu açıldı. Kursa çevre köylerden de ücretsiz öğrenci taşınıyor.

Yalvaç Halk Eğitim Müdürlüğü Sücüllü İlköğretim Okulu'nda ücretsiz SBS kursu açtı. Maddi durumu yetersiz olan ve dershaneye gitme imkânı bulunmayan öğrencilerin devam ettiği kursa Yarıkkaya, Çamharman, Çakırçal köylerinden de öğrenci devam ediyor. Öğrenciler Sücüllü Belediyesi'nin sağladığı ücretsiz taşıma imkânından yararlanıyor.

İlköğretim 7. ve 8. sınıflardan 92 öğrencinin devam ettiği kursta halk eğitimin belirlediği öğretmenler ders veriyor. Kursta hafta sonları her dersten 2'şer saat olmak üzere haftalık toplam 10 saat Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve İngilizce dersi veriliyor.

Yalvaç'ın köy ve kasabalarındaki tek ücretsiz kursun Sücüllü'de olduğunu belirten Sücüllü Belediye Başkanı Şenel Özkanlı, "Eğitim faaliyetlerine her zaman destek oluyoruz. 3 köyün öğrencilerinin bu kursa ücretsiz taşınmasına yardımcı oluyoruz." dedi.