Bahçeli'den AYİM yorumu: AK Parti ikinci karara da saygı duymalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balyoz davası sanığı 2 general ve 1 amiralle ilgili Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balyoz davası sanığı 2 general ve 1 amiralle ilgili Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) kararını değerlendirdi. Bahçeli, "İlk kararı olumlu karşılayan AKP'nin ikinci karara da saygı duyması lazım." dedi.

Devlet Bahçeli, MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 3. dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen sertifika töreninden sonra soruları cevapladı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin 3 generalin bir üst rütbeye terfisine ilişkin kararına ilişkin soruya Bahçeli, "İlk kararı olumlu karşılayan AKP'nin ikinci karara da saygı duyması lazım. Yargı kararları üzerinde yorum yapmak doğru değil." karşılığını verdi.

Referandumda oy kullanmaya gitmeyenlerin bundan sonraki ilk 5 yıl içerisinde seçimlerde ne seçmen olabilecekleri, ne de seçimlere katılabilecekleri yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Bahçeli, bunun demokratik bir hakkı gasp olacağını dile getirdi.

Vatandaşların istedikleri zaman sandığa gidebileceğine işaret eden Bahçeli, "Gidenlere saygı gösterdiğimiz kadar gitmeyenlere de saygı göstermeliyiz. Ancak demokrasi kültürü sandığa gitmeyi birinci görev ve sorumluluk görecek şekilde anlaşılırsa herkes sandığa gider. Ayrı bir cezaya, ayrı bir zorunluluğa gerek yoktur." değerlendirmesini yaptı.